WTA: Knapp és Stosur nyerte a Garros-t felvezető tornákat

Két WTA International tornával, Strasbourgban és Nürnbergben hangolhattak a hölgyek a vasárnap kezdődő Roland Garros-ra. 

Strasbourg

Stosur tornagyőzelemmel hangolt a Garrosra Forrás: www.lesechos.fr

Stosur tornagyőzelemmel hangolt a Garrosra
Forrás: www.lesechos.fr

A szabadkártyás Samantha Stosur győzelmével zárult a strasbourgi  Internationaux de Strasbourg tenisztorna. A harmadik helyen kiemelt ausztrál a döntőben Babos Tímea állandó partnerével, a hazai salakon teniszező Kristina Mladenovic-csal találkozott. A találkozót az első WTA tornagyőzelmére hajtó fiatal francia kezdte jobban, és az első játszmában ellenfelének nem sok esélyt adva 6-3-ra hozta a szettet. A folytatásban Stosur változtatott a játékán, igyekezett a labdameneteket hamar befejezni, és ennek meg is lett az eredménye. A volt Roland Garros döntős ausztrál előbb 6-2-vel egyenlíteni tudott, majd egy rendkívül változatos játszmában 6-3 arányban abszolválta a döntő felvonást is. Stosur ezzel karrierje hetedik tornagyőzelmét aratta, és optimistán utazhatott a francia fővárosba.

Nürnberg

Nürnbergben Knapp volt a jobbik olasz Forrás: www.wn.de

Nürnbergben Knapp volt a jobbik olasz
Forrás: www.wn.de

Olasz házi döntővel zárult a nürnbergi NÜRNBERGER VERSICHERUNGSCUP, ahol a negyedik helyen kiemelt Roberta Vinci és a hatodikként rangsorolt Karin Knapp találkozott. Vinci a mérkőzés elején meglépett honfitársától, de nem tudott élni az 5-2-es előnnyel, illetve a két játszmalabdával, így végül rövidítésben Knapp zsebelhette be az első szettet. A helyenként unalmas második játszmában Vinci ismét breakelőnybe került, de ezúttal már nem hibázott, és 6-4-re hozta a második felvonást. A döntő szettre azonban teljesen elfogyott a párosban mindent megnyerő Vinci, így Knapp tavalyi tashkenti tornagyőzelme után másodszor maradt veretlen egy WTA International tenisztornán.

A hozzászólások le vannak zárva.