RG 15: Murray lesz Djokovic ellenfele az elődöntőben

A Djokovic-Nadal árnyékában volt azért egy ígéretes Murray-Ferrer párosítás is. 

2012-ben ugyanebben a fordulóban, ugyanezen a pályán már összecsaptak ők ketten. Akkor Ferrer (7.) volt az esélyesebb és az ehhez fűzött reményeket beváltva négy szettben legyőzte Murrayt (3.). Azóta azonban sokat változott a világ, és a papírforma megfordult. Amelie Mauresmo rávilágította arra a skótot, hogy igenis komoly erődemonstrációra képes salakon is. Murray pedig köszönte szépen a tanácsokat és egy pazar felkészülés után Párizsban is menetel.

Ferrer derekasan harcolt, de ez csak a szépítésre volt elég forrás: bleacherreport.com

Ferrer derekasan harcolt, de ez csak a szépítésre volt elég
forrás: bleacherreport.com

Az első szettben 12 játékból 7-et a fogadó nyert (játékstílusuk alapján nem is csoda), s mivel a breakek egyenlő arányban jöttek, rövidítés döntött. Ott Murray az első 7 pontból csak egyet veszített el, így kétség sem vért a végkimenetelhez. A folytatás már jóval biztatóbb a skót számára. 1/1-nél még semmi-40-ről kellett fordítania, de utána nem volt megállás és két breakkel simán behúzta a második játszmát is. A következőben sem tűnt úgy, hogy Ferrer nehéz helyzetbe hozná ellenfelét, hiszen 0/3-ra állt. Azután viszont feltápászkodott, később pedig egy meccslabdát is hárított és a méltán híres akaraterejének köszönhetően szépített.

Itt adott ki magából tulajdonképpen mindent. Murray-t is “felspanolhatta” az elkomolytalankodott játszma. Ennek eredményeként Ferrernek a “lenullázás” elkerüléséért is harcolnia kellett, de azt abszolválta becsületesen. Ezután a skót gond nélkül kiszerválta a meccset, először győzve le Ferrert salakon.

Végeredmény: Murray (3.) – Ferrer (8.) 7/6(4) 6/2 5/7 6/1

Murray tavalyhoz hasonlóan újfent elődöntős a Roland Garroson. Érdekesség, hogy eddig amikor ezen a  versenyen a legjobb 4 közé jutott, ott mindig a világelső várt rá (2011 és 2014: Nadal). Lassan ez egy hegemónia lesz, hiszen most Djokoviccal fog majd játszani. 27. alkalommal csapnak össze pénteken. A meccs után pedig elmondható lesz majd párharcukról, hogy mind a négy Grand Slam volt már annak helyszíne.

A kiemelt kép forrása: facebook.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.