ATP összefoglaló: Queen’s és Halle

2015. június 19.
by DGM96

Csak úgy repültek kiemeltek csütörtökön is.

Halle

forrás: greenwichtime.com

forrás: greenwichtime.com

Németországban volt a legkisebb veszteség, Tommy Robredo (5.) veresége révén, ami Andreas Seppi ellen történt meg. Bár, erre azért számítani lehetett, az olasz ugyanis eredményesebb a villámgyors, zöld borításon. Fölényét kis híján kétszettes győzelemben sikerült bizonyítania, de a spanyol egy fordulatos, tie-breakkel záruló játszmát megnyerve egyenlített, meccslabdát is hárított. A harmadikban sikerült Seppinek újra a kezébe venni az irányítást. Ellenfele az a Gael Monfils (4.) lesz, aki kicsit nehézkesen, de legyőzte a kazah Kukushkint.

A párharc győztese Jerzy Janowicz-al vagy Kei Nishikorival (2.) fog megmérkőzni a döntőbe jutásért. Utóbbi az ATP “Bob Marley”-ja, Dustin Brown ellen nyert, míg a lengyel óriás a kolumbiai Fallát győzte le három szettben.

Eredmények (nyolcaddöntő, alsó ág):

Janowicz – Falla 6/2 5/7 6/2

Nishikori – Brown 7/5 6/1

Seppi – Robredo 6/2 6/7(6) 6/3

Monfils – Kukushkin 7/6(1) 6/1

A pénteki negyeddöntők párosításai:

R. Federer (1.) – F. Mayer

T. Berdych (3.) – I. Karlovic (8.)

A. Seppi – G. Monfils (4.)

J. Janowicz – K. Nishikori (2.)

Queen’s

Grigor Dimitrov továbbra is formán kívül forrás: tennistv.com

Grigor Dimitrov továbbra is formán kívül
forrás: tennistv.com

Londonban a nap első meccsét a címvédő Grigor Dimitrov (6.) és Gilles Müller játszotta. Az ígéretes bolgár ebben az esztendőben csak árnyéka tavalyi önmagának, Müller pedig élete egyik legjobb teniszét játssza mostanság. Nem volt tehát esélytelen a balkezes luxemburgi, akinek nem csak az erőviszonyok, hanem a játéka kis kedvező körülményeket teremtett. A meccs prototípusa volt, annak az esetnek, mikor egy tehetség (végre valahára) az egyik évben berobban az elitbe, de a következőben, talán a dolgok fel nem dolgozottsága miatt, mentális okokból nem tud olyan meccseket hozni, amiket alapvetőlen kéne. Most is, az elején Dimitrov szépen kontrollálta a játék menetét, három breaklabdája volt az első szett elején, de ezeket nem használta ki. Amikor pedig a szettben maradás volt a tét, Müller az első fogadóelőnyét értékesíteni tudta. A második játszma break nélkül zajlott, majd a rövidítésben a bolgár miután megnyerte az első 3 pontot, mégsem tudott egyenlíteni, így kiesett. Gilles Müller nem mellesleg zsinórban a második alkalommal győzte le Dimitrovot, legutóbb ez év februárjában, Rotterdamban. Jó kérdés, mennyire lehet partiban majd a luxemburgi Andy Murray (1.) ellen, aki nagy nehezen győzte le Fernando Verdascot. A skót számára jól indult a játék, viszont azok után, hogy 3/0-val kezdett, nem csak a szettbe, hanem az egész meccsbe visszahozta a spanyolt, és végül kettő, de nagyon szoros játszmában nyert.

A felső ág másik negyeddöntőjét Viktor Troicki és John Isner játssza majd. Mindketten három szettben diadalmaskodtak. Troicki a 2012-es bajnok Cilicet (4.) győzte le, 0-1-ről fordítva. Az amerikai pedig, várható módon egy break-mentes, majdnem 2 és félórás meccset verte meg Feliciano Lopezt (8.).

Eredmények (nyolcaddöntő, felső ág):

G. Müller – G. Dimitrov 6/4 7/6(5)

A. Murray – F. Verdasco 7/5 6/4

J. Isner – F. Lopez 7/6(5) 6/7(9) 7/6(4)

V. Trocki – M. Cilic 6/7(8) 6/2 6/3

A pénteki negyeddöntők párosításai

Murray (1.) – Müller

Troicki – Isner

Simon (7.) -Raonic (3.)

G. Garcia-Lopez – K. Anderson

A kiemelt kép forrása: www.telegraph.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.