US Open 2015: A női egyes sorsolása

Csütörtökön megtartották a 2015-ös US Open női egyesének sorsolását. Nézzük, kikkel kell megbirkózniuk a legnagyobb favoritoknak. 

Rég előzte meg ekkora várakozás a hétfőn kezdődő US Open női egyesének küzdelmeit. Az érdeklődés középpontjában természetesen a címvédő Serena Williams áll, aki hazai közönség előtt gyűjtheti be pályafutása 22. Grand Slam trófeáját, amivel utoléri a sokáig megközelíthetetlennek tűnő Steffi Grafot. De vajon sikerül egy naptári évben mind a négy Grand Slam tornát begyűjtenie Serenának? A bukmékerek, a szakemberek és a teniszkedvelő közönség is készpénznek veszi az amerikai végső győzelmét, ami nem is meglepő, hiszen Serena olyan szinten dominálja a jelenlegi női teniszt, amire hosszú évek óta nem volt példa. Nézzük a sorsolást:

Első negyed: 

Semmi szokatlan, itt is Serena a favorit  Forrás: twitter.com

Semmi szokatlan, itt is Serena a favorit
Forrás: twitter.com

Nem panaszkodhat a sorsolás miatt a címvédő Serena Williams. Az amerikai világelső az első két körben könnyű ellenfelek ellen pöröghet fel a tornára, az első komolyabb feladat a harmadik körben Sloane Stephens személyében várhat rá. Amennyiben Serena revansot vesz honfitársnőjén a 2014-es Australian Open vereségért, úgy vagy a szintén amerikai Madison Keys, vagy pedig a lengyel Agnieszka Radwanska ellen mérkőzik a nyolc közé jutásért. A negyed másik ágán alighanem a nagy adogató Karolina Pliskova, vagy pedig a néhány hete Serenát legyőző svájci Belinda Bencic lehet a befutó, hacsak Serena nővére nem borítja a papírformát, és jut 11. alkalommal a legjobb nyolc közé.

Várható negyeddöntő: S. Williams – K. Pliskova / B. Bencic

Második negyed: 

Sharapova már az Arthur Ashe-en edz Forrás: twitter.com

Sharapova már az Arthur Ashe-en edz
Forrás: twitter.com

Ide került Maria Sharapova, akit nem kis meglepetésre a szakértők csak a torna ötödik legnagyobb esélyesének tartanak. Ebben alighanem az is nagyban közrejátszik, hogy amennyiben az orosz szépség sikerrel is veszi az akadályokat és bejut az elődöntőbe, ott az a Serena várhat rá, akit 17 (!) mérkőzés óta képtelen legyőzni. Persze az elődöntőig is el kell jutni, ami szintén nem lesz egy sétagalopp Sharapovának. Az első körben egyből a “Sharapova-verő” Daria Gavrilova kifejezetten kellemetlen ellenfél, akit a junior Grand Slam-bajnok Ana Konjuh követhet, majd pedig papírforma szerint jönnek a honfitársnők: Svetlana Kuznetsova és Ekaterina Makarova. A nyolc között alighanem a szerb Ana Ivanovic lesz Sharapova ellenfele, aki bár egyből a forduló mérkőzésén a szlovák Dominika Cibulkova ellen kezd, onnantól viszont sima az útja a negyeddöntőig.

Várható negyeddöntő: M. Sharapova – A. Ivanovic

Harmadik negyed: 

Hosszú betegség után ismét bombaformában Kvitova Forrás: twitter.com

Hosszú betegség után ismét bombaformában Kvitova
Forrás: twitter.com

Amennyiben nem történik meglepetés, alighanem a kétszeres wimbledoni bajnoknő Petra Kvitova és a volt világelső Caroline Wozniacki kerül a legjobb nyolc közé ebből a negyedből. A két top tízes játékos sorsolását sokan megirigyelnék, bár Kvitova ágán Andrea Petkovic és Gabrine Muguruza, Wozniacki ágán pedig Samantha Stosur és Flavia Pennetta szólhat bele a nagyok dolgába, de a jelenlegi formát és a ranglistán elfoglalt helyet elnézve erre elég kevés az esély.

Várható negyeddöntő: P. Kvitova – C. Wozniacki

Negyedik negyed:

Azarenka is edzésben Forrás: twitter.com

Azarenka is edzésben
Forrás: twitter.com

Ha a labdarúgásban van halálcsoport, akkor a tábla ezen részét nyugodtan nevezhetjük “halálnegyednek” is. A világranglista második Simona Halep mellé került a Roland Garros-döntős Lucie Safarova, az idén négy Premier tornagyőzelmet begyűjtő Angelique Kerber, a volt világelső Victoria Azarenka és a mindenkire veszélyes Timea Bacsinszky. Az előző hetekben két premier tornán is döntőt játszó Halep alighanem gond nélkül elmasírozik a legjobb nyolc közé, legnagyobb ellenfele a svájci Bacsinszky mellett a francia Alize Cornet és a rakoncátlankodó combsérülése lehet. Hogy ki lesz Halep ellenfele a negyeddöntőben, szinte megjósolhatatlan. A kétszeres döntős Azarenka az utóbbi hetekben régi önmagát idézte, de egy, illetve két jó hetet kifogó Safarova vagy Kerber nem csak őt, de bárkit meglephet a hétfőn kezdődő US Openen.

Várható negyeddöntő: S. Halep – V. Azarenka / A. Kerber / L. Safarova

A hozzászólások le vannak zárva.