Roger Federer: 2018?

2015. november 2.
by cort

Vasárnapi Rafael Nadal felett aratott győzelmével Roger Federer immáron hétszeres bázeli bajnoknak mondhatja magát. Hogy a vasárnapi finálé ne csak a salakkirály elleni összecsapásról szóljon, arról is gondoskodott a volt világelső, aki a döntő utáni sajtótájékoztatón “elszólta” magát. 

Három évvel ezelőtt, az elvesztett Olimpiai döntő után Roger Federer szeme előtt egy cél lebegett: A riói olimpián elindulni, és begyűjteni a vitrinjéből még hiányzó olimpiai aranyat. A Federer-fanok örülhettek, hiszen a svájci fenomén ezzel elismerte, hogy 35 éves korában még részese szeretne lenni a teniszvilág történéseinek, de sokan mégis szkeptikusak voltak. Vajon milyen játékerőt képvisel, és hogyan tudja majd felvenni a versenyt a fiatalabbakkal harmincon felül a volt világelső? A választ tudjuk. A riói olimpia pedig egyre inkább közeleg, így hétről-hétre felröppennek a svájci visszavonulásával kapcsolatos hírek. De hol, ha nem Bázelben, “Roger városában” maga Federer mondott valami olyat, amire a Federer szimpatizánsok egyből izgalomba jöttek.

A bázeli torna 2018-tól a városon belül átköltözik egy nagyobb, tíz ezer néző befogadására alkalmas arénába. A mostani tornagyőztes svájcit pedig megkérdezték, mit szól az új létesítményhez, illetve ahhoz, hogy a hazai játékosok ekkora közönség előtt játszhatnak majd.

“Az egy nagyszerű dolog lenne, amiért érdemes tovább dolgozni. A svájci torna volt az első tornáim egyike a touron, és remélem az utolsók egyike is ez lehetne.”

Bár Federer semmi konkrétumot nem mondott, alighanem sokan úgy gondolják: akár 2020-ig is szívesen elnéznék a svájci játékát.

Kép forrása: reuters.com

A hozzászólások le vannak zárva.