ATP World Tour Finals 2015: Tükörsimára varázsolták a londoni nyitányt

Két meccs, minimálisnak se nevezhető izgalommal. Djokovic és Federer hamar dűlőre vitte a befejezést az ATP World Tor Finals első napján.

Novak Djokovic-Kei Nishikori 6/1 6/1

Djokovic idei uralmát az első meccs is jól igazolta Kép forrása: telegraph.co.uk

Djokovic idei uralmát az első meccs is jól igazolta
Kép forrása: telegraph.co.uk

A szerb már az első mérkőzésén megmutatta, miért vehette át jogosan az év végi elsőnek járó serleget. Kei Nishikori a 2014-es US Open elődöntőn hiába verte bámulatos tenisszel ellenfelét, ezúttal egy percig sem volt reális esélye a győzelem megszerzésére. A japánt első adogatójátékának elvesztése könnyen megtörte, mindösszesen két játékot tudott nyerni a világelsővel szemben. Djokovic remek szerváinak sokat köszönhetett, első adogatásiból 84 %-ban hozta a pontokat, ráadásul nem nyújtott break lehetőséget Nishikori számára. A szerb egyelőre pihenhet, Federer lesz a következő ellenfél.

Roger Federer-Tomas Berdych 6/4 6/2

Federer könnyedén verte Berdychet Kép forrása: stuff.co.nz

Federer könnyedén verte Berdychet
Kép forrása: stuff.co.nz

Ha már pedig előbb Federerről esett szó, lássuk mit csinált Tomas Berdych ellen. Nem kezdődött jól a svájci számára a találkozó, azonban hamar reagált rá. Berdych hiába került rögtön break előnybe, a játszma végén már Federer koncentrált jobban. 4-4-nél semmire elvette vetélytársa adogatását, majd könnyen hozva a sajátját, az első szettet is megnyerte. A hatszoros bajnok a második szettben 3-0-val nyitott, majd magabiztosan nyerte meg a tegnap esti találkozót.

Mi vár ránk ma?

Este slágermeccs Nadal és Wawrinka között Kép forrása: sport-odds.com

Este slágermeccs következik Nadal és Wawrinka között
Kép forrása: sport-odds.com

Kezdésnek felrobbanhat a hazai csarnok, jön Andy Murray. A brit az Ilie Nastase csoport nyitómérkőzésén David Ferrerel csap össze, érdekes kérdés, hogy megéri-e magát a britnek túlságosan terhelni a számára sokkal fontosabb Davis Kupa döntő előtt.

A csoport másik mérkőzésén jöhet egy olyan összecsapás, ami nem is olyan rég két rövidítésben dőlt el. Stan Wawrinka akkor nyerni tudott Rafael Nadal ellen. A gyors borítás talán egy picit a svájcinak kedvezhet, este kiderül mennyire.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.