ATP World Tour Finals 2015: Ilyen, ha álmodból felébresztve is világbajnok leszel

Egyszerűen ez valami elképesztő. Nehéz szavakat találni egy bizonyos szerb úriemberre, aki ötödször lett világbajnok.

Ami tavaly elmaradt, azt most bepótolták. Novak Djokovic és Roger Federer immáron 44. alkalommal játszott egymás ellen, viszont most fogalmunk se volt arról, milyen Djokovicra számítsunk. Egy olyanra, aki csak járkál a pályán, vagy egy olyanra aki a kisujjából elővesz valami zseniálisat. A világelső ötödik, a svájci hetedik világbajnoki címéért hajtott.

Novak Djokovic ( 1 ) – Roger Federer ( 3 ) 6/3 6/4

Djokovic kétszer is elnyerte Federer adogatását az első szettben Kép forrása: eurosport.co.uk

Djokovic kétszer is elnyerte Federer adogatását az első szettben
Kép forrása: eurosport.co.uk

Az első pár játékban össze-vissza break lehetőségek, amit Djokovic tudott jobban kamatoztatni. 1-1-nél megcsinálta a mérkőzés első breakjét, a szombati mérkőzés után jogosan tehettük fel azt a kérdést, van-e visszaút Federer számára. Hamar jött a válasz rá. 1 elmulasztott lehetőség, onnantól pedig bezárult a kiskapu a svájci előtt, ráadásul a játszma végén újra elbukta az adogatását. Djokovic viszonylag könnyedén került előnybe. Előnyét betudhatta annak, hogy a második szervák mögött megnyert pontokban óriási különbség volt a két játékos között, emellett lényegesen kevesebbet rontott.

Most se lehetett megállítani Djokovicot Kép forrása: theguardian.com

Most se lehetett megállítani Djokovicot
Kép forrása: theguardian.com

A második játszma szépen csordogált előre, egy jó darabig nem úgy tűnt, bárki is veszélyes lenne a másik adogatójátékára. 4-3-as Djokovic előnynél azonban a szerb ismét egy fokozattal feljebb kapcsolt. Azt gondoltuk, itt a break, ami egyszer és mindenkorra eldönti ezt a finálét. De mégsem! Federer valami egészen káprázatos 5 pontot játszott le azért, hogy ne kelljen hamar vereséggel távoznia. Djokovic hiába vesztette el ezt a játékot, nem látszott rajta, hogy ez őt bármennyire megviselné. 5-4, majd szépen beidőzítette a találkozó utolsó breakjét. Federer az utolsó játékban nem tudott nyugodt maradni, kettős hibával bukta el a finálét. Ez úgy gondolom, mindent elárul erről a gameről.

Djokovic tehát két játszmában nyerte meg a londoni világbajnokság fináléját, zsinórban negyedszer koronázták meg az angol fővárosban őt. A szerb hiába aludt a csoportmérkőzések során, ismét egy más szinten teniszezett. Amikor kellett játékban, néhol meg fejben ingatta meg aktuális ellenfelét a torna végjátékában. Megérdemelt évzárás volt ez Djokovic részéről.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.