IPTL: Aces és Mavericks győzelem a második manilai napon

2015. december 7.
by DGM96

Sok izgalom nem volt , ám egy méltán híres név debütált a szériában.

Indian Aces – UAE Royals 30:18

Nadal tavaly nem tudott ott lenni az IPTL-en, ezért tudott csak idén bemutatkozni forrás: www.iptlworld.com

Nadal sérülten fejezte be a tavalyi évet, ezért tudott csak idén bemutatkozni
forrás: www.iptlworld.com

A párharcot a vegyes párossal kezdték. Az Aces két game-s előnyre tett szert az első szett megnyerésével. A részsikert a Bopana-Mirza páros vitte véghez a Nestor-Mladenovic duó ellen. A Royals ezután joggal reménykedhetett a szépítésben, hiszen a női egyesben Ana Ivanovic esélyesebb volt Samantha Stosournál. Csalódniuk kellett végül. Ivanovic nem volt 100%-os erőnlétileg, a korai hátrányt pedig Kristina Mladenovic becserélése sem tudta kompenzálni. Lépéselőnybe került az Aces. A szeniorok meccsén ezt aztán Fabrice Santoro csak növelte Goran Ivanisevic legyőzésével. Ezután jöhetett a nap debütálója, Rafa Nadal, aki idén az indiai csapatot erősíti. A mallorcai Ivan Dodig oldalán játszotta le első IPTL meccsét a férfi páros révén, ahol szintúgy nyerte a szettet az Aces Tomas Berdych és Daniel Nestor ellen. Zárásként jöhetett a férfi egyes, Nadal játszott Berdych-el. A játszmát “szétlövés” döntötte el és az Indian Aces az utolsót sem veszítette el.

Philippine Mavericks – Japan Warriors 25:21

Serena a Fülöp-szigeteken is népszerű forrás: www.iptlworld.hu

Serena a Fülöp-szigeteken is népszerű
forrás: www.iptlworld.com

Az újonc japán csapat első győzelme még várat magára. Bár, ez a vereség  matematikailag csak egy szetten múlt, az elsőn, mely során a férfi szeniort bukták olyan különbséggel, mint amilyen a végeredmény is lett. Mark Philippoussis győzte le Thomas Enqvistet. A második szett megnyerésével sikerült fordítani, Richard Gasquet révén, aki Philipp Kohlschreiber ellen bizonyult jobbnak. A két csapat szoros állással vághatott neki a folytatásnak. Miután a Serena Williams és Milos Raonic alkotta páros felül tudott kerekedni a Herbert-Lucic duón, egyenlő volt az állás a csapatok között. Ám ezután jött a végeredményt meghatározó szett, a női egyes. Serena behúzta az első három játékot Kurumi Nara ellen. Az eredményen Lucic becserélése sem tudott korrigálni. A győztes kiléte eldőlt még a zárást jelentő férfi páros előtt. Azt végül azért csak megnyerte a Warriors, pontosabban Paes és Herbert a Roger-Vasselein-Huey páros ellen.

Holnap az utolsó napot rendezik Manilában. Előbb a Singapore Slammers játszik a UAE Royals ellen, majd őket követi a mai nap két győztese.

A kiemelt kép forrása: facebook.com/IPTL

A hozzászólások le vannak zárva.