Federer szerint Djokovic-nak jövőre nehéz dolga lesz

2015. december 8.
by cort

Az idei évet a világranglista harmadik helyén záró Roger Federer szerint a szerb világelsőt jövőre is nagyon nehéz lesz legyőzni, de az idei teljesítményét már valószínűleg nem tudja megismételni. 

Idén Wimbledonban és a US Openen is a döntőben találkoztak Forrás: telegraph.co.uk

Idén Wimbledonban és a US Openen is a döntőben találkoztak
Forrás: telegraph.co.uk

“Nagyon nehéz folyamatosan ezen a sebességen játszani. Te nem nyered meg a breaklabdát, ő megnyeri, és oda-vissza. Ilyen apró dolgok megváltoztathatják az egész mérkőzés kimenetelét. Nem lehetsz mindig a győztes oldalon, a különbségek már nagyon kicsik ezen a szinten.” – mondta interjújában az idei évben Djokovic-csal szemben 3-5-ös mérleggel záró Roger Federer. “Ez az, ami miatt Novak éve ilyen hihetetlenre sikerült. Rafa is volt már ilyen magasságokban, ahogy én is, és mindketten tudjuk milyen nehéz évről évre ilyen szinten teljesíteni.”

“Gondolhatnánk, hogy Novak jövőre megismétli az idei teljesítményét, de ez szinte lehetetlen. Nem tudsz egymás után két évben is ilyen szinten teljesíteni. Rengeteg dologtól függ. Fizikálisan egész évben a toppon kell lenned, és mentálisan is folyamatosan a csúcson kell lenni. Ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.”

Kép forrása: reuters.com

A hozzászólások le vannak zárva.