Juan Martin Del Potro visszatér!!

2016. február 5.
by DGM96

A 2009-es US Open-bajnok úgy érzi, most már tényleg versenyképes állapotban van. A február 15-én rajtoló Delray Beach-i 250-es tornán már részt is fog venni!

“Tandil tornya” gyakorlatilag az előző két szezont hagyta ki a sérült csuklója miatt (mindössze 14 meccset játszott). 2014 tavaszán jelentette be a nagy kihagyást, melyből már egyszer, a tavalyi esztendő elején visszatért. Akkor Sydneyben a legjobb 8-ig jutott, de az Australian Openre nem akart kiállni, inkább újra megműttette magát. Csak Miamiben játszott legközelebb, de ott sem nyert meccset. Ezután döntött az újabb távolmaradástól. Nyáron megint megműtötték, a rehabilitáció után pedig elkezdett edzeni, erről több ízben is beszámolt a világnak a közösségi médián keresztül. A nagy hírt is ezen, illetve a YouTube-on keresztül jelentette be tegnapelőtt.

Üzenetéből kiderül, hogy sok erőt adtak neki a rajongói, szerettei és szakemberei, ezért nagyon hálás. E háláért cserébe azonban kis türelmet kér, ami az eredményeket illeti. Az első tornákon/meccseken elsősorban a versenyszituációkhoz szeretne visszaszokni, hiszen ezt is a rehabilitáció részének tartja. Egyelőre nem tervez hosszútávra, hogy mennyi és milyen versenyen szándékozik részt venni. Az viszont biztos, hogy “DelPo” edzői stábjában már nem Franco Davin (aki már Dimitrov edzője) és Martiniano Orazi (gyakorlatilag a mentora volt) lesz, útjaik tavaly nyáron váltak szét.

Nem csak rossz hírrel nyugtázhatjuk tehát ezt a hetet (Federer műtéte), hanem egy jóval is. Zárásként elmondható objektíven is, hogy remélhetőleg Del Potro mostani visszatérése már nem olyan lesz, mint a tavalyi, hanem inkább olyan, mint a 2011-es, amikor hasonló problémák után küzdötte magát vissza az élmezőnybe. Jelenleg csak az 1041. a világranglistán, de ez nem okozhat aggodalmat, bárhol megfogja kapni a szabad-kártyát.

A kiemelt kép forrása: YouTube

A hozzászólások le vannak zárva.