A hős lovag véghezvitte a küldetését

Legyőzte a királyt, de csak 1 nappal később ülhetett a trónra. Pablo Cuevas emberfeletti hétvégén van túl, de úgy tűnik megérte számára végig csinálni.

Egy olyan döntő, amire egy forintot sem tettünk volna. A tornán elindult a spanyol éltenisz két salakspecialistája Rafael Nadal és David Ferrer személyében, valamint a Buenos Airesben friss tornagyőztes Dominic Thiem is. A döntőt mégis a heroikus 3 és fél órás és Nadalt megnyerő Pablo Cuevas, valamint az előbb említett osztrákot könnyedén legyőző Guido Pella játszotta.

Egy elképesztő teljesítmény öröme Kép forrása: tennisnow.com

Egy elképesztő teljesítmény öröme
Kép forrása: tennisnow.com

A döntő első negatív impulzusát természetesen az ég zúdította rá a játékosokra eső formájában. Ez történt 3-3-nál. Úgy tűnt ez elsőre Pellát zavarta meg jobban, aki 4-4-nél elveszítette az adogatását, Cuevas pedig nem volt túl jószívű a következő játékban és szettelőnybe került. Az argentinnak akár két szettben is meg lehetett volna a győzelem, azonban a második szett rövidítésében az utolsó két pontot Pella csinálta meg és kiharcolta a döntő szettet. A harmadik játszmában viszont diadalmaskodott a rutin, Cuevas az utolsó pillanatok egyikében elvette ellenfele szerváját, amivel egyben a mérkőzést is megnyerte.

Pablo Cuevas 2 nap alatt majdnem 6 órát teniszezett, így nyerte meg a 2016-os Riói tornát. Az argentin karrierje negyedik tornagyőzelmét aratta.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.