ATP, Indian Wells: Nem változott semmi…

Novak Djokovic 27. Masters-tornáját nyerte meg, Raonicot verve a döntőben.

A szerb világelső nem túl könnyű úton jutott el a döntőig. Csak egy szettet veszített, de legtöbb meccsén szükség volt páratlan adottságára, a problémás helyzetek menedzselésére. A régi önmagát idéző Nadalt is ezáltal tartotta kontroll alatt szombaton. Milos Raonic is magabiztos volt a héten. 2016-ra némi változást ütemeztek be a játékában, ennek pedig pozitív eredményei vannak. A döntő előtt 14-1 volt idei mérlege, ilyen jól még egy szezont sem kezdett. Rajongói abban bízhattak, hogy nagy odafigyeléssel és hatékony első szervákkal megzabolázható Djokovic. Ez a meccs azonban bebizonyította, hogy a kanadai szervagépnek fejben még sokat kell fejlődnie. Alig ütötte be az első szerváit, alapvonal-ütéseknél pedig abszolúte alárendelt szerepbe került már az első pillanatokban. Mindössze kétszer tudta hozni az adogatását, fogadóként pedig semmiféle akadályt nem állított a világelső elé.

Végeredmény: N. Djokovic (1.) – M. Raonic (12.) 6/2 6/0

Ahogyan azt a cikk elején írtam, 27-szeres Masters-győztes lett a szerb. Beérte ezzel régi vetélytársát, Rafa Nadalt. Zsinórban harmadjára, összességében 5-ödjére nyerte meg a BNP Paribas Opent, így növelte előnyét az örök ranglistán.

Szokás szerint a következő torna a Miami Masters lesz, ahol megint Djokovic lesz az esélyes. Lehet azonban konkurencia Floridában, hiszen –> Roger Federer visszatér térdműtétje után! <–

A kiemelt kép forrása: www.straitstimes.com

A hozzászólások le vannak zárva.