Izgalmak nélkül mondd mit ér?

Véget ért a Miami Open és hát sok újdonsággal nem találkozhattunk. Novak Djokovic könnyedén diadalmaskodott Kei Nishikori ellen a döntőben.

Novak Djokovic sorra dönti meg a rekordokat, hiszen a Miami ATP 1000-es fináléjába már úgy érkezett, hogy ezt a versenyt ötször megnyerte. Nishikori szerette volna ellenben megtapasztalni azt az érzést, amikor az ő neve kerül egy ATP 1000-es verseny trófeájára.

Djokovicot ezúttal sem állították meg Kép forrása: presstv.ir

Djokovicot ezúttal sem állították meg
Kép forrása: presstv.ir

De hát ki gondolta volna igazából reálisnak azt, hogy Nishikori akár egy szettet is el tudna csípni ez ellen a Djokovic ellen. A mérkőzés hiába kezdődött egy korai Nishikori breakkel, a japánnak közel sem volt meg a tenisze, ahhoz hogy felvegye a megerőltetés nélkül teniszező Djokoviccal a versenyt. A világelsőnek elég volt szettenként néhányszor megmutatatni az igazi tudását, hiszen Nishikori fontos pontoknál rengeteget hibázott. Másfél óra játék után egy könnyed 6/3 6/3-al tudatta Djokovic ismét, hogy egyelőre nem igazán lehet megverni. Szerettünk volna nyilván egy szoros döntőt, azonban erre a két játékos aznapi tudását összehasonlítva nem sok esély volt.

Vajon mennyi gátat szabhatnak Djokovicnak ők négyen? Kép forrása: blogs.tribune.com.pk

Vajon mennyi gátat szabhatnak Djokovicnak ők négyen?
Kép forrása: blogs.tribune.com.pk

Az ember mindenből általában a tanulságokat vonja le. Novak Djokovic egy olyan teniszezőből lett elképesztően nagy klasszis, akit fizikai korlátai hátráltattak, ráadásul technikailag sem volt olyan érett teniszező, mint most. A szerb jelenleg abszolút egyeduralkodója a sportágának, hiszen Miamiban félgőzzel elverte a mezőnyt. A jövőben jó kérdés lehet ki szorítja meg: Nincs jelenleg a mezőnyben egy korábban fejben nála erősebb Nadal, Federer már egy Grand Slam fináléban nem bír végig koncentrálni ellene, Murraynek kevés a játéka ellene, Wawrinka pedig bár rettentően jó játékos, mégis csak időszakonként hozza magából ki a zsenit. Másrészt valljuk be ebben a mezőnyben nincs rajtuk kívül egy olyan meghatározó alak, aki Djokovicra igazán veszélyes lenne jelenleg Talán maradnak a fiatalok? Mindig mondják, hogy majd jön az új generáció, de egyelőre Djokovicot még ők se tudják igazából zavarba hozni.

És akkor most lássuk végül a számszerű adatokat, mert a rekordok Miamiban is tovább dőltek Djokovic által. A világelső győzelmével beérte a győzelmek számában a szintén hatszor diadalmaskodó Andre Agassit, azonban ezzel egy más rekord is a nevéhez fűződik aktuálisan. Novak Djokovic a vasárnapi sikerrel 28-dik ATP 1000-es győzelmét könyvelhette el, amivel megelőzte a ranglistán a 27 ilyen fajta trófeát szerző Rafael Nadalt.

Kiemelt kép forrása: irishnews.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.