ATP Róma: A legszebb születésnap

Andy Murraynek remekül sikerült a 29. életévébe való belépés. A brit két játszmában megnyerte a római tornát Novak Djokovic ellen.

Két gladiátor, akik a mérkőzéseik nagy százalékában az adott torna fináléjában találkoznak. Djokovic rettentően fáradtan érkezhetett a döntőre, hiszen Kei Nishikori kis híján helyette játszhatott tegnap este a trófeáért. Murraynek pedig ez igen hasznára válhatott, a brit szinte rápihenhetett az összecsapásra, miután könnyedén verte Lucas Pouillet.

Mi csak a kérdésekre kerestük a válaszokat. Vajon folytatódik-e tovább a két verseny óta tartó Djokovic henger, vagy Murray pályafutása során másodszor nyer salakos Masters tornát. Madridban nem kellett sok, hogy a brit címet védjen, azonban riválisa a végén kicsit erősebb tudott maradni.

Ez a kép tökeéletesen tükrözi Murray mennyire nyerni akart Djokovic ellen Kép forrása: bbc.co.uk

Ez a kép tökeéletesen tükrözi Murray mennyire nyerni akart Djokovic ellen
Kép forrása: bbc.co.uk

A Djokovic-Murray párharcok eddig sokszor azt a sémát hozták, ami a szerb játékának egy könnyed edzéssel ért fel, hiába tartott általában 4 szoros szettig. Murray próbálta a labdát tartani, de hát ebben Djokovic sokkal jobb volt. Ma azonban egy egészen más és új Murrayt láthattunk. A brit, aki kiválóan variálja a játékot pontról-pontra, sok ejtést fedezhettünk fel, ami a brittől abszolút szokatlan. Talán a születésnap vagy esetleg az, hogy Murray tavaly Montreal óta nem tudta megverni vetélytársát. Nem lehetett kétséges, hogy Murray uralta a döntőt, ez a délután most egyáltalán nem szólt a világelsőről hosszú idő után először.

Ebben a párharcban mostanában ritkán láthattunk ilyet Kép forrása: yahoo.com

Ebben a párharcban mostanában ritkán láthattunk ilyet
Kép forrása: yahoo.com

De azért ne gondoljuk azt, hogy ez a győzelem sok mindent megváltoztat, lassan haladva az év második Grand Slam tornája, a Roland Garros felé. Murray remekül játszott, de ezt a játékot nehezen lehet bírni három szetten keresztül egy olyan Djokovic ellen, aki minden bizonnyal egészen más szinten fog teniszezni Párizsban.

Ennél szebb születésnapot kívánni sem lehet Kép forrása: bbc.co.uk

Ennél szebb születésnapot kívánni sem lehet
Kép forrása: bbc.co.uk

Murray ezzel a győzelmével egy tucatnyi ATP Masters diadalt tudhat magáénak. A brit sikerével az ilyen tornákat megnézve, megelőzte Pete Samprast és az ötödik helyet foglalja el az örök ranglistán. Az önbizalom és a forma tehát adott Murray számára, érdekes kérdés, hogy ezt három szettben tudja-e ugyanígy kamatoztatni a Roland Garroson.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.