RG 16: Centikre volt a kieséstől Djokovic

A felső ágon azt az elődöntőt kaptuk, amit vártunk.  Novak Djokovic-Dominic Thiem elődöntőt rendeznek Párizsban.

Novak Djokovic-Tomas Berdych 6/3 7/5 6/3

Djokovic könnyen abszolválta Berdych elleni meccsét Kép forrása: bleacherreport.com

Djokovic könnyen abszolválta Berdych elleni meccsét
Kép forrása: bleacherreport.com

Novak Djokovic elhajította az ütőjét, ami akár a mérkőzésébe kerülhetett volna. Amennyiben ez az egyik vonalbírót találta volna el, valószínűleg leléptetik a Roland Garrosról. A jó szerencse azonban megkímélte, más veszélyes szituáció nem történt ezen a mérkőzésen. A szerb gyakorlatilag azt csinált Berdychel, amit akart. A szerb 6/3 4/1-ig rendkívül magas színvonalon teniszezett, még az is belefért neki, hogy a második játszmában egy picikét kiengedjen. Djokovic bár még a negyedik fordulós mérkőzésén nem igazán volt a topon játékban, a cseh ellen majdnem végig koncentrálva, magabiztos játékkal diadalmaskodott.

Dominic Thiem-David Goffin 4/6 7/6(7) 6/4 6/1

Thiem élt az óriási lehetőséggel Kép forrása: atpworldtour.com

Thiem élt az óriási lehetőséggel
Kép forrása: atpworldtour.com

Egy ág, ami teljesen megborult Rafael Nadal kiválása miatt, és mégis azt lehet mondani, hogy ezek után papírforma negyeddöntő jött létre két remek formában lévő játékos között. Dominic Thiem és David Goffin pontosan tudta, hogy egyikük jelenleg a legnagyobb esélyt szalasztja el, hogy Grand Slam tornán elődöntőbe jusson. Az elején úgy tűnt Goffin játszhat majd a döntőért, hiszen megnyerte az első szettet és a második játszmában is játszmalabdája volt, a küzdés azonban rövidítésben egyenlítést eredményezett az osztrák számára. Goffin a harmadik játszmában ugyan még break előnyben volt, vezetett 4-2-re, innentől kezdve csupán 1 játékot tudott nyerni az egész mérkőzés során. Dominic Thiem tehát elődöntőbe jutott, játékát látva nem valószínű, hogy ez csak egy véletlen kifutás lenne a részéről.

Délután háromtól már az elődöntők jönnek. A Philipp Chatrién a címvédő Stan Wawrinka csap össze a trónra vágyó Andy Murrayvel, A Suzanne Lenglenon pedig Novak Djokovic-Dominic Thiem találkozó lesz párhuzamosan a másik elődöntővel.

Kiemelt kép forrása: telegraph.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.