Úton a címvédés felé

Jönnek az elődöntők Nyugat-Európa két országának 500-as versenyén. A két főesélyes Federer és Murray ezúttal sem hibázott.

Queens

Murray először vesztett szettet Queensben Kép forrása: talksport.com

Murray először vesztett szettet Queensben
Kép forrása: talksport.com

Az Aegon Championship elnevezésű versenyen Andy Murray azt hozza, amit a saját közönsége elvár tőle. Habár honfitársa, Kyle Edmund elvett tőle egy szettet, még így sem lógott a levegőben a meglepetés, hiszen a brit teniszező 6/1-re hozta a mindent eldöntő harmadik szettet és elődöntőbe jutott. A legjobb 4 között Grand Slam bajnokok csatája következik, Marin Cilic lesz az ellenfél. A horvát szetthátrányból győzte le az amerikai Steve Johnsont.

Raonic könnyen verte Bautista Agutot Kép forrása: eurosport.com

Raonic könnyen verte Bautista Agutot
Kép forrása: eurosport.com

Az alsó ág egy könnyű és egy igen kiélezett csatát tartogatott a pénteki játéknapra jegyet váltó publikum számára. Roberto Bautista Agut szívós játékos, azonban nem tartozik a füves pályás specialisták közé, ez pedig a kanadai Milos Raonic ellen kiütközött, 6/1 6/4 lett a mérkőzés vége. Az alsó ág Wawrinka kiesése után megnyíló feléből az ausztrál Bernard Tomic profitált a legjobban, a legjobb 8 között a John Isnert 10 meccslabda hárítása után búcsúztató Gilles Müllert győzte le döntő szettben.

Halle

Federer elődöntős, Zverev vár rá Kép forrása: livetennis.com

Federer elődöntős, Zverev vár rá
Kép forrása: livetennis.com

Roger Federer két játszmában jutott a németországi versenyen a legjobb 4 közé, egy 6/1 7/6-os eredmény könnyen tűnhetne úgy, mintha sima lett volna, azonban a belga David Goffin igencsak megizzasztotta a svájcit a második játszmában. Goffinek a 5-4-nél majd a rövidítésben is játszmalabdái voltak, azonban Federer mégis behúzta két szettben a mérkőzést. A címvédő jutalma a hazai tini sztár Alexander Zverev lett, aki egy kőkemény első és egy viszonylagosan könnyedebb második játszma után ejtette ki a ciprusi Marcos Baghdatist.

Mayer a tavalyi finalistát búcsúztatta Kép forrása: eurosport.de

Mayer a tavalyi finalistát búcsúztatta
Kép forrása: eurosport.de

Az alsó ágon a német közönség a stuttgarti döntő megismétlésére készülhetett, hiszen Dominic Thiem és Philipp Kohlschreiber mérkőzött volna meg egymással, azonban a német sérülés miatt visszalépett a találkozótól. A hazai közönség azonban így sem lehet csalódott, hiszen német játékosként Florian Mayer jutott be az elődöntőbe, aki a tavalyi döntős Andreas Seppit győzte le két játszmában.

A hozzászólások le vannak zárva.