Andy Murray-é a legtöbb bajnoki cím Queen’s Club-ban

A skót teniszező számára jól kezdődött “a II. Lendl-éra”. Címet védett “Wimbledon előszobájában”, örök-rekordot jelentő 5. győzelmével.

Tud-e segíteni McEnroe Raonicon? forrás: bleacherreport.com

Tud-e segíteni McEnroe Raonicon?
forrás: bleacherreport.com

Ellenfele a fináléban az a Milos Raonic (3.) volt, aki szintén egy legendás személlyel kezdett el dolgozni – legalább is ami a füves pályás szezont illeti – John McEnroe-val. A montenegrói származású kanadainak megvannak a képességei, hogy odaférjen a legjobbakhoz, igazából a mentalitásával sincs nagy gond, mert nem egy Grigor Dimitrov vagy egy Bernard Tomic. Mégis az hiányozhat belőle, amivel utóbb említettek túlságosan is rendelkeznek, s ezt az olasz futballban jártasak úgy neveznének, hogy “grinta”, ez írja körül a szenvedélyes, harcias és tüzes mentalitást. McEnoroe ebben tud talán a legtöbbet “fejleszteni” Raonicon, illetve egy két tanácsot adhat neki a röptézés kapcsán.

Együttműködésük első eredménye egy előnyös pozícióból elbukott döntő a világ 2. legjobb teniszezője ellen. Az első szett break és break-labda nélkül zajlott le. Még a rövidítés is szoros volt, annak ellenére, hogy ott a kanadai megnyerte az első három pontot. Murray (1.) azonban visszaküzdötte magát, 5-5 is volt az állás, de a következő két pont elvesztésével hátrányba került a skót. A folytatásban sem állt jól tehát a szénája. Szett- és break-hátrányba került, 0/3-tól azonban olyan küzdelembe hajszolta bele a mögötte álló közönség, hogy a kezdeti nehézségek után el sem veszítette a szerváját a meccs hátralevő részében. Raonic “söprése” után Murray percei következtek, zsinórban 5 játékot nyert. Az előny átvétele meg is alapozta a szett végkimenetelét. Mint említettem, a skót ezután minden alkalommal hozta a szerváját, s emellett jobban is fogadott. A döntőszettet breakkel kezdte, előnyét végigvitte, majd egy hosszabb játékban, harmadik mérkőzéslabdáját kihasználva, fogadóként tette fel az i-re a pontot.

Végeredmény (ATP 500, Queen’s, fű): A. Murray (1.) – Raonic (3.) 6/7(5) 6/4 6/3

Murray nem csak azzal büszkélkedhet, hogy ő nyert a legtöbbször Queen’s-ben, de ez volt a hetedik tornagyőzelme füvön, amivel ő a borítás ötödik legeredményesebb teniszezője – az örök ranglista: 1. Federer (15), 2. Sampras (10), 3. Connors (9), 4. Hewitt és McEnroe (8), 5. *Murray*, Becker és Rosewall (7).

A skót teniszező azután kezdett újra együtt dolgozni Ivan Lendl-lel, hogy a Roland Garros-döntőjében egy magabiztos kezdés után váratlanul és kicsit méltatlanul “simán” kapott ki Novak Djokovictól. Szinte biztos, hogy mentális gondok vannak (még mindig) vele, mert a játéka már igazán potenciális a szerb világelső legyőzéséhez. Ezért térhetett vissza régi sikerei kovácsához. Alapozásnak megfelelt ez a győzelem, de az igazi eredménye Lendl munkásságának, majd az igazán fontos meccseken lehetnek.

A kiemelt kép forrása: indianexpress.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.