A harmadik X-hez érkezve!

Novak Djokovic magabiztosan szettveszteség nélkül nyerte a torontói versenyt. A döntőben Kei Nishikori sem tudta megállítani a szerbet.

Harc két olyan játékos között, akiknek más szempontból bírt jelentőséggel a tegnapi finálé. Djokovic 30. ATP 1000-es tornagyőzelmére készült, ráadásul 2012 óta nem tudott diadalmaskodni a kanadai Mastersen. Nishikori harmadszor jutott Masters tornán döntőbe, azonban a siker eddig elmaradt.

Djokovic a szettlabda megnyerése után Kép forrása: youtube.com

Djokovic a szettlabda megnyerése után
Kép forrása: youtube.com

A mérkőzés könnyed adogatójátékokkal kezdődött, majd Djokovic 3-2-nél hirtelen egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét, Nishikori pedig ezt nem bírta el. A szett hátralévő részében a japánnak már nem volt esélye visszajönni, sőt Nishikorinak játszmalabdát is hárítania kellett, hogy ne dupla break hátrányban bukja el az első szettet. A második játszmában bár Nishikori gyorsan hátrányba került, visszajött és egy darabig tartotta magát. Nishikori akár egy Tiebreaket is kiharcolhatott volna, azonban 5-5-nél nem tudott elég stabil maradni és a világelső újra break előnybe került. Djokovic pedig ezen a mérkőzéseken, ahogy az utolsó játékban egy szorosabb game végén ismét nyugodtabb volt és egy Nishikori hibának köszönhetően két játszmában megnyerte a döntőt.

Djokovic tehát ismét remek formában van, ez jó ajánlólevél lehet az augusztus 6-án kezdődő Riói olimpiai játékokra. A szerb behúzott egy újabb Masters tornát, ami neki a 30. ilyen győzelme volt, negyedszer nyert Kanadában 1000-es versenyt.

A hozzászólások le vannak zárva.