ATP World Tour Finals: Murray a halálcsoportban

Kisorsolták az idei ATP World Tour Finals csoportjait, és az újdonsült világelső mindjárt egy igazi testhez álló feladatot kapott: Megmutatni, hogy a legkegyetlenebb sorsolás sem foghat ki rajta, és valóban ő a világ legjobb teniszezője. 

John McEnroe csoport

Andy Murray
Stanislas Wawrinka
Kei Nishikori
Marin Cilic

Ivan Lendl csoport

Novak Djokovic
Milos Raonic
Gael Monfils
Dominic Thiem

Murray csoportját nyugodtan nevezhetjük a “US Open menők” csoportjának, a brit játékoson kívül két US Open győztes, és egy US Open finalista található a csoportban. Murray mérlege a riválisokkal szemben pozitív (27-12), de a tizenkétszer már vesztesen hagyta el a pályát, különösen a svájci ellen kiegyenlített a mérlege (9-7). Nem lesz könnyű feladat a továbbjutás, ami alighanem elengedhetetlen az év végi világelsőséghez.

Novak Djokovic nem panaszkodhat. A világranglistán második helyre szorulo szerb játékos két VB-újonccal, a francia Gael Monfils-szal, és az osztrák Dominic Thiemmel, valamint a párizsi tornán sérülés miatt visszalépő Milos Raonic-csal került egy csoportba. Raonic mellett Monfils is kisebb sérülésekkel bajlodik, így minden adott, hogy a volt világelső könnyedén meneteljen a legjobb négy közé. Ott pedig irány a döntő, és a címvédés, amivel minden bizonnyal visszaszerzi a világelsőséget. Csakhogy ehhez Andy Murray-nek is lesz néhány szava. Izgalmas torna elé nézünk.

A hozzászólások le vannak zárva.