Davis Kupa 2016: Jön az utolsó tánc!

Elérkeztünk a végső összecsapáshoz a 2016-os Davis Kupa világcsoportjában. November 25.-e és 27.-e között Horvátország és Argentína Zágrábban mérkőzik meg a trófeáért.

A csapatokról…

A hazai közönség őket buzdítja majd Zágbábban Kép forrása: metronews.ca

A hazai közönség őket buzdítja majd Zágbábban
Kép forrása: metronews.ca

A horvátok két mostanában jó formában lévő játékossal áll fel, hiszen Marin Cilic idén két tornagyőzelmet mutatott fel, bár a világbajnokság nem lehetett túl pozitív élmény számára, hiszen nem tudott továbbjutni a csoportjából. Ivo Karlovic szezonja legnagyobb sikerére készül, hiszen idei parádés tornagyőzelmei mellett pályafutása második Davis Kupa győzelmét szerezheti meg. A horvátokat ezen felül a páros specialista Ivan Dodig, valamint Franko Skugor alkotja.

Juan Martin Del Potro vezére lehet az argentinoknak a döntőben Kép forrása: charlotteobserver.com

Juan Martin Del Potro vezére lehet az argentinoknak a döntőben
Kép forrása: charlotteobserver.com

Az argentinok első számú játékosa Tandill tornya, Juan Martin Del Potro lesz. A 28 éves játékos sérüléséből remekül visszaküzdötte magát, Stockholmban tornát tudott már nyerni, valamint a britek elleni Davis Kupa találkozón a világelső Andy Murrayt is legyőzte. A másik egyénit játszó Federico Delbonis önbizalmára is ráférne egy Davis Kupa győzelem, hiszen bár pozitív mérleggel zárja a szezont, azonban mostanában a legmagasabb eredménye a tornanegyeddöntő volt. Az eredeti tervek szerint az argentinok párosra Leonardo Mayert és Guido Pellát nevezték.

A sorsolásról…

Erre a mérkőzésre vasárnap kerül sor, ha lesz tétje Kép forrása: uk.reuters.com

Erre a mérkőzésre vasárnap kerül sor, ha lesz tétje
Kép forrása: uk.reuters.com

A mai napon a helyszínen mindenki feszülten várta a Davis Kupa hivatalos sorsolását, vagyis kiderült ki kivel kezd a pénteki nyitónapon. A nyitómérkőzésen a horvátok első számú játékosán, Marin Cilicen óriási nyomás lesz, hiszen amennyiben Federico Delbonis elkapja, a hazai válogatott könnyen komoly bajba kerülhet. A második mérkőzésen ugyanis Ivo Karlovic és Juan Martin Del Potroval csap össze,  az utolsó mérkőzésen az argentin kiválóan elbírt a horvát nagy szerváival. Szombaton a páros következik, amit a mai sorsolás alapján az Ivan Dodig/Franko Skugor duó a Leonardo Mayer/Guido Pella kettőssel csap össze, azonban ez még szombatig változhat.

Az egymás elleni mérleg…

A hazai pályán kívül egy másik tényező, a két válogatott egymás elleni mérlege, ami a horvátok mellett szól. A horvátok és az argentinok először 2002-ben találkoztak, ahol a mostani keretből Ivo Karlovic már játszott, vendégként 3-2-re nyerték, akkor a negyeddöntőt. A két csapat a többi mérkőzésen is csupán a legjobb 8 között csapott össze, 2006-ban a horvátok már hazai publikum előtt győztek 3-2-re, majd utoljára 2012-ben Cilicék könnyedén 4-1-el diadalmaskodtak.

Kiemelt kép forrása: en.wikipedia.org

A hozzászólások le vannak zárva.