Tokióban rajtolt az idei IPTL

December 2-án elkezdődött az IPTL negyedik szezonja. Az első állomás után Az UAE Royals vezeti a tabellát.

Az idei küzdelem az UAE Royals győzelmével kezdődött Kép forrása: iptlworld.com

Az idei küzdelem az UAE Royals győzelmével kezdődött
Kép forrása: iptlworld.com

Az első játéknapon nem láthattunk sok izgalmat. Az UAE Royals az első négy mérkőzésen behozhatatlan előnyre tett szert a Singapore Slammers ellen, a vegyes páros győzelem Melo/ Bertens duó és a Slammers számára csupán vigaszként szolgált. A nyitónap második mérkőzésén az Indian Aces már egy mérkőzést sem veszített el a Japan Warriors ellen. Az Aces 30-17-re győzte le a Warriorst.

A második napon az Indian Aces drámai körülmények között győzte a Singapore Slammerst. A két csapat az első négy mérkőzés után 20-20-ra állt, majd a mindent eldöntő női egyest végül Kirsten Flipkens szétlövés után nyerte meg Kiki Bertenssel szemben. A nap folytatásában a Japan Warriors szintén az utolsó mérkőzésen döntött az UAE Royals ellen. Jelena Jankovic a hazai csapat részéről jól kezdett Martina Hingis ellen, azonban a vegyes párost, a legendák egyesét és a férfi párost is a Royals nyerte. Ekkor a Royals két ponttal vezetett, mégis a hazai sztárjátékos Kei Nishikorinak köszönhetően a Warriors nyert. Nishikori az utolsó mérkőzésen 6/1-re győzte le Berdychet.

Az UAE Royals az utolsó nap vette át az első helyet Kép forrása: iptlworld.com

Az UAE Royals az utolsó nap vette át az első helyet
Kép forrása: iptlworld.com

Az UAE Royals a második napon elszenvedett vereség ellenére nem szeretett volna lemaradni, és az addig veretlen Indian Acest magabiztosan győzték le. A 30-20-as eredményt hozó mérkőzésen az Aces csupán az utolsó, férfi páros mérkőzést tudta megnyerni.  A zárónap második mérkőzésén a Singapore Slammers a negyedik mérkőzés végére tetemes előnyt szerzett a Japan Warriors ellen, és Nick Kyrgiosnak elegendő volt 1 játékot nyernie Kei Nihikori ellen. A hazai csapat hiába kérte 9-esre az utolsó találkozót, Kei Nishikori 9-4-es győzelme kevésnek bizonyult a Japan Warriors sikeréhez.

Az IPTL állása az 1. forduló után:

1. UAE Royals 7 pont 

2. Indian Aces 7 pont

3. Singapore Slammers 4 pont 

4. Japan Warriors 4 pont 

Kiemelt kép forrása: theindiaexpert.com

A hozzászólások le vannak zárva.