IPTL 2016: Megvédte címét a Singapore Slammers

2016. december 14.
by DGM96

Véget ért az év végi csapatversengés Ázsiában. Tavalyhoz hasonlóan a Slammers az Indian Aces-t győzte le a döntőben.

Idén mindössze 3 helyszínen voltak a résztvevők: Tokióban, Szingapúrban, majd végül az indiai Haidarabádban. Az alapszakaszt magabiztosan nyerte meg az Indian Aces, ráadásul az indiai etap első napján éppen a Singapore Slammerst győzték le 24-19-re, amivel bebiztosították az első helyet. A döntő másik helyéért a címvédő és a Japan Warriors küzdött meg, hiszen a “forduló” előtt ugyanannyi ponttal álltak a 2. illetve a 3. helyen. Az elődöntőnek is nevezhető meccsen a Slammers mindegyik szettet megnyerte, ám a Warriors 3-nál nagyobb játéknyi hátrányt egy alkalommal sem szedett össze. A 30-20-as eredmény viszont mégis magabiztos teljesítményt sugalltat a Slammers részéről.

Az alapszakasz végeredménye:

  Lejátszott meccsGyőzelemVereségJátékarányPont
1.Indian Aces853189:18318
2.Singapore Slammers844207:17914
3.Japan Warriors844174:19614
4.UAE Royals835180:18612

Döntő

A finálét tehát 2015 után idén is a Slammers és az Aces játszotta. Az indiai hétvégén ugyebár már összecsaptak, és ott az Aces nyert. Ez azért is lehetett kapaszkodó a “hazaiak” számára, mert ekkor még nem volt biztos az ellenfelüknél, hogy övé lesz a második hely. Az első szettet a legendák játszották le és Carlos Moyá előnyhöz juttatta a szingapúriakat (6/4), miután Mark Philippousist győzte le. Ezután jött a női egyes: Kiki Bertens Sania Mirza elen. A páros kiválóság ebben az évben először játszott egyéni meccset és az idén jól teljesítő holland ellen sem vallott szégyent. A 6/3-as újabb Slammers-siker viszont már 3-ra emelte a game-különbséget, ezért az Aces-nek “bele kellett húznia”.

A következő szett volt az, amelyik eldöntötte aztán a végkimenetelt is. A vegyes párosban Bertens és Marcelo Melo képviselte a Slammerst, az Acesnél pedig az erősnek tűnő Mirza/Dodig kettős állt. Utóbbinak lehetett valamivel több esélyt adni, ám az eredmény nagy meglepetést okozott: 6/1! Ezzel már 8 volt a különbség és csak kettő szett maradt hátra. A férfi párossal még kijjebbre tolhatta volna az Aces a befejezést, de Kyrgios és Melo 6/2-re elintézte a Dodig/Lopez duót, így a férfi egyes szett előtt minden eldőlt. Hogy a lezárás is ünnepi legyen, Marcos Bagdhatis 6/4-re legyőzte Feliciano Lopezt.

A végeredmény: Singapore Slammers – Indian Aces 30:14

Megtörtént tehát az IPTL első címvédése, s ami még érdekesség, hogy az indiaiak az alapszakaszban mind három állomáson legyőzték az immáron kétszeres győztest.

Idén is kiosztották a “Most valuable player” (MVP) díjat. Voltaképp ebben is címvédés történt, 2015-höz hasonlóan most is a horvát Ivan Dodig (Aces) lett a sorozat legértékesebb játékosa.

A bajnok csapat tagjai: Kiki Bertens, Rainer Schüttler, Carlos Moyá, Nick Kyrgios, Marcos Bagdhatis, Marcelo Melo

A kiemelt kép forrása: iptlworld.com

A hozzászólások le vannak zárva.