Davis Kupa 2017: Fucsovics életben tartotta a magyar reményeket Pozsonyban

1-1 az állás az első nap után. Szlovákia és Magyarország összecsapásán kulcsfontosságúvá vált a mai páros találkozó.

Balázs Attila szettet nyert Martin Klizan ellen Kép forrása: nemzetisport.hu

Balázs Attila szettet nyert Martin Klizan ellen
Kép forrása: nemzetisport.hu

Balázs Attila próbált meglepetést okozni az első mérkőzésen a szlovákok legmagasabban jegyzett játékosa, Martin Klizan ellen. A hazaiak első számú teniszezője azonban előzetesen egy teljesen más szintnek tűnt, hiszen két hete a korábbi Australian Open bajnok Stan Wawrinkát kis híján legyőzte. Az első játszmát Klizan magabiztos tenisszel kezdte és 26 perc alatt gyorsan vezetést szerzett. A folytatásban úgy tűnt a szlovák gyorsan lerendezheti a mérkőzést, hiszen 3-0-ra vezetett már a második szettben és kezdett a mérkőzés egyoldalúvá válni. Ati küzdött, nyert zsinórban két játékot, azonban az egyenlítés már nem sikerült neki, majd Klizan 6/2-re hozta a második szettet. Ekkor látszott, hogy a magyar játékos kezd egyre jobban játékba lendülni, a harmadik szett az övé lett 6/3-al. Ez már nagy bravúr volt jelenleg Balázs Attilától, hogy szettet tudott nyerni a világranglista 36.-ja ellen, azonban a negyedik játszmában a fontosabb játékokat Klizan bírta jobban idegekkel és lezárta 6/4-el a mérkőzést. Balázs Attila szépen partiban volt, a papírforma mégis érvényesült az első mérkőzésen.

Fontos volt Fucsovics győzelme a magyarok számára Kép forrása: nemzetisport.hu

Fontos volt Fucsovics győzelme a magyarok számára
Kép forrása: nemzetisport.hu

Fucsovics Márton annak ellenére, hogy eddig rendre kikapott Jozef Kovaliktól, nagy teher volt rajta, hiszen egy 2-0-ás szlovák előnyből már lehetetlen lett volna megfordítani ezt a párharcot. A magyar játékos kiválóan kezdte az összecsapást, az első szettet 6/2-re nyerte meg.A második felvonást nehéz volt fejben bírni , hiszen Fucsovics szinte végig break hátrányban teniszezett. A nagy küzdés végén a magyar visszajött, azonban Kovalik nyerte a második szettet rövidítésben. A lélektani előny Kovaliknál volt, ez mégsem jelentett sokat. Fucsovics Márton a harmadik játszmában 3/2-nél, a negyedikben pedig 3/3-nál tudott break előnybe kerülni és mind a két szettben higgadt tudott maradni adogatásai mögött. Ez főleg a negyedik szettben látszott, hiszen miután Fucsovics break előnybe került, mind a két adogatását semmire tudta egyaránt hozni. A magyar játékos szép győzelmet aratott Kovalik ellen, így 1-1-re alakította a párharc állását.

Délután a páros mérkőzéssel folytatódik a Szlovákia-Magyarország Davis Kupa találkozó. A szlovákok részéről Andrei Martin és Martin Klizan lép pályára, akik összecsapnak a Fucsovics Márton/Balázs Attila kettőssel. 

Kiemelt kép forrása: hosszabbitas.hu

A hozzászólások le vannak zárva.