ATP Rotterdam: Könnyen élve a második lehetőséggel

2017. február 13.
by Airon

Megkezdődött a harc az év első ATP 500-as versenyén. Továbbjutott Berdych, azonban a nap egyik legérdekesebb mérkőzését Istomin nyerte meg. 

Bedene ma már nem tudott szettet nyerni Istomin ellen Kép forrása: atpworldtour.com

Bedene ma már nem tudott szettet nyerni Istomin ellen
Kép forrása: atpworldtour.com

Erről pedig most essen is néhány szó. Történt ugyanis, hogy a vasárnapi kvalifikációban Aljaz Bedene egy szorosabb, majd egy simább szettben legyőzte az Australian Openen Novak Djokovicot legyőző Denis Istomint. A sors azonban mégis azt akarta, hogy az üzbég főtáblás legyen, és ennek érdekében sérülés miatt Roberto Bautista Agutot játék nélkül búcsúztatta a versenytől. Az élet pedig milyen érdekes, 1 nappal a selejtezős találkozót követően újra összehozta egymással Bedenét és Istomint az első fordulóban. Az első játszmát könnyedén nyerte meg az üzbég, majd hamar break előnybe került a folytatásban. Az angol játékos nem tört ettől össze, visszajött és sokáig ellenfelének kellett loholnia az eredmény után. Eljött a Tiebreak, ahol viszont Istomin maradt nyugodtabb és két szettben visszavágott az előző napi vereségért Bedenének. A tenisz néha egy érdekes és kiszámíthatatlan sport, ezt ma tapasztalhattuk.

Berdych hozta a kötelezőt Kép forrása: www.abnamrowtt.nl

Berdych hozta a kötelezőt
Kép forrása: www.abnamrowtt.nl

A magasabban kiemeltek közül a hétfői napon Tomas Berdych kezdte meg szereplését Rotterdamban. A cseh játékos nem okozott csalódást szurkolóinak és két szorosabb játszmában legyőzte a korábban Budapesten Challenger tornát nyerő, román Marius Copilt. Ma csak a két szettes mérkőzéseké volt a főszerep: Robin Haase hazai közönség előtt győzte le Florian Mayert, Evgeny Donskoy 6/4 6/4-el búcsúztatta Marcel Granollerst. Kisebb meglepetésre pedig a párosban jeleskedő Pierre-Hugues Herbert két szettes győzelemmel küldte haza a spanyol Feliciano Lopezt.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.