ATP Rotterdam: Meglepetések nélkül

Szerdán 7 mérkőzéssel folytatódott a rotterdami ATP 500-as viadal. Több nagyobb ágyú pályára lépett, de nem született meglepetés.

Dimitrov túlélte a ritmustalan órákat Kép forrása: abnamrowtt.nl

Dimitrov túlélte a ritmustalan órákat
Kép forrása: abnamrowtt.nl

A játéknap elején rögtön megmutatta tudását a belga David Goffin, aki az orosz Andrey Kuznetsovval csapott össze. Az Australian Open idei negyeddöntőse nem szerette volna a véletlenre bízni, egy nyögvenyelősebb, majd már egy nagyon összeszedett játékot mutatva, simább szettel jutott a legjobb 16 közé Rotterdamban. A délelőtti-délutáni turnusban Richard Gasquet játékára lehettünk figyelmesek, aki a szerb Viktor Troickit az első szett megnyerése után egy pillanatig nem hagyta szóhoz jutni, könnyed 6/4 6/2-es győzelemmel jutott tovább. Az első turnus utolsó mérkőzésén pedig Mischa Zverev próbált zavart kelteni az idei három lejátszott tornájából kettőt megnyerő Dimitrovban. Ez a németnek egy szettig sikerült, amit rövidítésben megnyert, azonban innentől kezdve csak hat játékot tudott fogni. Dimitrov továbbra is rettentően jó formában van.

Thiemnek fontosak lehetnek az ilyen győzelmek Kép forrása: abnamrowtt.nl

Thiemnek fontosak lehetnek az ilyen győzelmek
Kép forrása: abnamrowtt.nl

Este izgalmas mérkőzésekre lehetett készülni, hiszen elsőnek Alexander Zverev és Dominic Thiem érkezett meg az arénába. A német rendkívül jól kezdte a találkozót, ellépett hamar 4-0-ra, majd ennek megfelelően könnyen hozta az első szettet. Nem is lett volna meglepetés ha két szettben nyer, hiszen eddig az osztrák közel sem teniszezett olyan formában. Thiem viszont ezen az estén összeszedte valamelyest magát, megnyerte 6/3-ra a második szettet, majd a döntő szettben 4-4-nél breakelt és kiszerválta a mérkőzést. Ez jót tehet Thiem önbizalmának. A játéknap zárómérkőzésén szőnyegbombázásra lehetett számítani, Gilles Müller és Jo-Wilfried Tsonga mérkőzött meg. Benne voltak a sima adogatójátékok, a szoros Tiebreakek, a francia mégis csupán hat játékot engedélyezett ellenfelének. A világranglista 14. helyezettjének egészen biztosan horvát ellenfele lesz a következő körben, ami viszont csak a Marin Cilic-Borna Coric mérkőzés után derül ki.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.