ATP Rotterdam: Dávid legyőzte Góliátot

A negyeddöntőket rendezték meg Rotterdamban. A főműsor időben David Goffin revánsot vet, azon aki ellen idén szettet sem nyert még. 

Berdych könnyű győzelemmel nyitotta a pénteki napot Kép forrása: livetennis.com

Berdych könnyű győzelemmel nyitotta a pénteki napot
Kép forrása: livetennis.com

Először Tomas Berdych csapott össze a verseny címvédőjével, a szlovák Martin Klizannal. A tavalyi bajnok kezdett egyre jobb formába lendülni a Davis Kupa után, hiszen megverte Verdascot és Kohlschreibert is, azonban Berdych ellen ezúttal nem volt sok esélye. A 2014-es győztes az első szett közepén került breakelőnybe, majd nem hagyta az utolsó pillanatra a szett megnyerését és elvette még egyszer Klizan adogatását. A folytatásban Berdych 2-1-nél ismét breakelt és a következő három adogatójátékában 3 pontot vesztve könnyen hozta az első negyeddöntőt.

Tsonga útja két Tiebreakon keresztül vezetett az elődöntőhöz Kép forrása: abnamrowtt.nl

Tsonga útja két Tiebreakon keresztül vezetett az elődöntőhöz
Kép forrása: abnamrowtt.nl

A Tiebreakek mérkőzését péntek délután Marin Cilic és Jo-Wilfried Tsonga játszotta. A jobb szereplés a horvátnak kellett volna, hiszen mostanában a fontosabb mérkőzéseket rendre elvesztette. Az első szett Tiebreakjában előbb 4-6-ról tornázta vissza magát, majd hiába volt neki is két játszmalabdája, elbukta az első szettet. A második játszma rövidítése hasonlóan szoros volt, hiszen Cilic 5-4-re is vezetett, a Tiebreaket mégis a francia nyerte 7-5-re. Tsonga 2 óra játék után elődöntőbe jutott.

Harmadszor már Goffin nyert Kép forrása: abnamrowtt.nl

Harmadszor már Goffin nyert
Kép forrása: abnamrowtt.nl

A nap mérkőzése már az esti szakaszban következett. Izgulva kerestük arra a kérdésre a választ, hogy Goffinnek az elmúlt két meccs után lesz-e bármilyen ellenszere Dimitrov lehengerlő játékára. Az első játszmában a két játékosnak rengeteg break labdát kellett hárítania, amiből a belga jött ki jobban. Goffin 2-2-nél került break előnybe és 4-3-nál kulcsfontosságú játékot nyert meg, majd 6-4-re nyerte az első szettet. A második játszma Goffin break labdákkal indult, aminek az lett a vége, hogy Dimitrov hárította ezeket. A bolgár kezdett egyre jobban belelendülni és 6/1-re megnyerte a második szettet. Ezek után meglepő volt, hogy Goffin kezdte jobban a döntő szettet és hamar 3-0-ra ellépett. A belgán pedig látszott az, ami az egész tornán, hogy képes lehet nagy mérkőzést is megnyerni, visszavágott Dimitrovnak az elmúlt két vereségért.

Herbert ezúttal nem csak párosban szárnyal Kép forrása: bettingpro.com

Herbert ezúttal nem csak párosban szárnyal
Kép forrása: bettingpro.com

A torna meglepetésembere Pierre-Hugues Herbert tovább folytatta nagy menetelését Rotterdamban és kiejtette a holland városban viszonylag jó eredményeket felmutató Dominic Thiemet. Az eredmény elsőnek meglepetésnek tűnik, azonban gameről-gamere átfutva már nem igazán, hiszen az osztrák csak egyszer tudott közel kerülni a francia adogatójátékához. Herbert 5-4-nél elvéve Thiem adogatását nyerte az első szettet, amire nem utalt jel, hiszen eddig a játékig könnyű adogatójátékok követték egymást. A második játszma eldőlhetett volna ide is-oda is. Herbert 4-4-nél három breaklabdát, Thiem 4-5-nél három mérkőzéslabdát hárított, a döntés a Tiebreakra maradt. Herbertet a rövidítésben nem lehetett megfogni, 7-3-al lezárta a mérkőzést.

Ma már a döntőbe kerülés lesz a tét Rotterdamban. Délután három órakor Tomas Berdych csap össze Jo-Wilfried Tsongával. A második elődöntőben pedig David Goffin mérkőzik meg Pierre-Hugues Herberttel. 

Kiemelt kép forrása: sportal.co.nz

 

A hozzászólások le vannak zárva.