RG 18: Tovább folytatódik a budapesti bajnok tündérmeséje

Marco Cecchinato legyőzte Novak Djokovicot! A budapesti ATP torna bajnokát a 12-szeres Grand Slam győztes sem tudta megállítani. 

Marco Cecchinato egészen elképesztő menetelésen volt túl, és került el a Novak Djokovic elleni meccsig. Voltak akik azt mondták, hogy ez egy kötelező győzelem a szerbnek, de ne feledjük, hogy csupán kezdett egyre jobb formába lendülni, és nem a régi Djokovicról beszéltünk.

Cecchinato Djokovicot is kiejtette és elődöntős!
Kép forrása: rolandgarros.com

Az első játszmában Cecchinato viszonylag gyorsan break előnybe tudott kerülni. Djokovic hiába számít a jelenlegi mezőny legjobb fogadó játékosának, nem igazán tudta megszorongatni ellenfele adogatását az első játszmában. Cecchinato nagyon magabiztosan hozta meglepetésre az első szettet. A második játszma kezdése egy rövid tűzijáték volt, ahol előbb az olasz breakelt, majd a szerb hamar visszajött. A folytatásban Djokovicnak volt meg a lehetősége az egyenlítésre, de a sanszok elszálltak. Ez egy pici hitet adott az olasznak, aki felbátorodott. A rövidítésben Cecchinato valami káprázatosan teniszezett, Djokovic egyre messzebb került a Thiem elleni elődöntőtől. Ezek után érthetetlen volt, hogy az olasz miként tudott egyik pillanatról a másikra teljesen szétesni. Egyre többet rontott és egy jó darabig adogatást sem hozott. Djokovic 6/1-el szépített, majd közel állt az egyenlítéshez. Ekkor azonban a szerb kezdett hibázni és egy hirtelen pillanat alatt visszahozta a szettbe ellenfelét. Következett az újabb Tiebreak, ami minden várakozást felülírt. Djokovic hibái is kellettek, azonban Cecchinato is borzasztóan magas színvonalon játszva jutott el először mérkőzéslabdáig. Djokovic fenomenális tenisszel hárította az elsőt, majd miután ő sem tudta befejezni a negyedik szettet, még jó párat. Cecchinato negyedik mérkőzéslabdájánál az olasz remek fogadása suhant el a szerva-röptét választó Djokovic mellett és vége volt. Cecchinato örömében a salakon kiterülve, a világ pedig nem hitt a szemének!

Marco Cecchinatonál nem lehet tudni, honnan került elő, vagy milyen impulzust adott az, hogy Budapesten szerencsés vesztesként tornát tudott nyerni. Ezen a tornán ez a harmadik méretes skalpja volt, és nem biztos, hogy vége van. Miért ne verhetné meg azt a Dominic Thiemet, akin sokkal nagyobb lesz a teher, mint az olaszon? Pénteken kiderül ki jön ki az egykezes fonákok csatájából, vajon Cecchinato tündérmeséje befejeződik-e a legjobb 4 között, vagy tovább folytatódik.

Kiemelt kép forrása: sportsnet.ca

A hozzászólások le vannak zárva.