Djokovics: a világelsőség a következő cél

2018. szeptember 21.
by andF

Novak Djokovics a US Openen aratott, 14. Grand Slam győzelmét követően – nem meglepő módon – továbbra is sikeréhes. A Sport Klub-nak adott interjújában a jelenlegi formájáról és a jövőbeni terveiről beszélt.

“Játszani akarok, még mindig érzem magamban a tüzet, újabb fejezettel kell bővítenem pályafutásom történetét.”  – nyilatkozta a világranglistán immár harmadik helyen álló szerb.

“Újra látom a fényt az alagút végén, és az év végi világelsőség gondolata foglalkoztat. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem tekintek rá célként, hiszen a Grand Slam tornákon aratott sikerek mellett ez jelenti a sportág csúcsát. Szeretném kihívás elé állítani Nadalt az év hátralévő részében, meglátjuk mi sül ki belőle. Örülök, hogy új szintre tudtam emelni a játékomat és a koncentrációmat az elmúlt két és fél hónap során.”

A US Open győzelem utáni pihenőt követően a Laver Cup következik, az azutáni versenyprogramja azonban még bizonytalan: “A Laver Cup-ot követően nem vagyok biztos benne, hogy pályára tudok lépni Pekingben, Sanghajban azonban valószínűleg játszani fogok. Nem szeretnék túl messzire előretekinteni, de továbbra is a Grand Slam tornák élveznek prioritást nálam, így nagyon várom már az Australian Open-t, ahol korábban sok sikerélménnyel gazdagodtam. “

Djokovics esélyeit az is növeli, hogy Nadal térdsérülése miatt kihagyja a kínai tornákat.

Kép forrása: www.thestatesman.com/

 

 

A hozzászólások le vannak zárva.