Murray már 2019-re készül

2018. szeptember 23.
by andF

Továbbra sem megy zökkenőmentesen a visszatérés Murray-nek, az egykori világelső a vártnál korábban vet véget idei (fél)szezonjának.

“Alig várom, hogy pályára léphessek Shenzenben és Pekingben” – nyilatkozta Murray. “Úgy döntöttem, hogy ezt követően az idei szezon számomra véget ér. Elegendő időt szeretnék hagyni magamnak egy erős, 2019-es szezonra való felkészülésre.”

Murray döntése azt jelenti, hogy Sanghajban és Párizsban sem láthatjuk játszani a britet. Az egykori világelső júniusban tért vissza a tourra a közel egy évig húzódó csípősérülésé után. Azóta kilenc meccset játszott, ebből ötöt sikerült megnyernie.

Murray hosszú huzavona után végül rászánta magát a csípőműtétre, amelyre idén januárban került sor Melbourne-ben. Bár a beavatkozás sikeresnek mondható, a Verdasco elleni US Open meccsén is láthattuk, hogy a mozgása még nem a régi. Hosszú út áll tehát előtte, hogy a 308. helyről ismét felküzdje magát a top10-be, de mivel a következő szezon közepéig nincsenek megvédendő pontjai, egy erős szezonkezdet nagy lökést adhat neki.

A szeptember 24.-én rajtoló Shenzen Open első fordulójában a világranglista 341. helyén álló hazai versenyző, Zhang Zhizhen lesz az ellenfele, utána viszont Goffin, majd Verdasco jöhet.

A hozzászólások le vannak zárva.