Junior Fed&Davis Cup: Peches nap után jöhet a folytatás!

A Juniorjaink szépen helyt álltak két igen erős ellenféllel szemben, azonban minden fronton vereség lett a vége. A torna azonban még hosszú, holnap jöhet a javítás ideje. 

A Pelva Gábor vezette magyar lányok egy igen erős kanadai válogatottal találták szembe magukat, ahol olyan játékos is pályára lépett, aki a jelenlegi ITF Junior ranglistán, az előkelő 13. helyet foglalja el. Az első mérkőzésen Petrova Anasztázia nem volt megilletődve első ilyen szereplésétől, 6/2 6/2 arányban juttatta előnyhöz csapatát, Jana Bui ellen. A második mérkőzésen a kanadaiak legjobbját, Leylah Annie Fernandezt a remekül küzdő Drahota-Szabó Dorka sem bírta tartani. Dorka ugyan az első szettben még 3-1-re vezetett, azonban onnan már csak 1 játékot tudott nyerni. A döntés a párosok küzdelmére maradt, ahol Dorka és Anasztázia hősiesen küzdött, mégis a mindent eldöntő 10-es Tiebreak a kanadaiakat hozta ki némi szerencsével győztesnek. A lányok óriási küzdelemben maradtak csak alul egy rettentően erős kanadai válogatottal szemben, a ma Indozézia ellen lehet javítani a mérlegen. Ami nem elfelejtendő, kulcsfontosságúvá válhat később, hogy Petrova Anasztázia szerzett nekünk egy árva részpontot győzelmével a szingliben.

Dorkáék hatalmas csatában szenvedtek Kanada ellen vereséget
Kép forrása: facebook.com/huntennis

 

Kanada-Magyarország 2-1

Jada Bui-Petrova Anasztázia 2/6 2/6

Leylah Annie Fernandez-Drahota-Szabó Dorka 6/3 6/1

Jada Bui/Leylah Annie Fernandez-Drahota-Szabó Dorka/ Petrova Anasztázia 4/6 6/3 10-8

 

A Gulyás István vezette trió nem kapott egyszerű feladatot, hiszen az argentinok világ életükben a salak pályához voltak szoktatva. Fajta Péter élete első Junior Davis Kupa mérkőzésén ugyan nem játszott rosszul, azonban számára sokba került, hogy 5-3-ról nem tudta megnyerni az első szettet. Juan Bautista Torres pedig miután megfordította rövidítésben az első szettet, a másodikban már könnyen bedarálta Petit. A második mérkőzés hasonlóan küzdelmesre sikerült mint az első, viszont itt egyértelműen több esély volt, hogy Velcz Zsombor pontot szerezzen csapatának. A magyar játékos hatalmas csatában bukta az első szettet, majd fokozatosan próbálta kitartó és stabil teniszével mattolni Roman Burruchagát. Ez a taktika a második szettben eredményre vezetőnek bizonyult, azonban a harmadikban már nem volt elég. Zsombi ugyan az elején még fontos játékokat a maga javára tudott fordítani, azonban sem mentálisan, sem fizikailag nem bírta a végéig jelenleg ezt a csörtét. Ebben a srácban rengeteg lehetőség van, a taktikai fejlődése viszont még igen hosszú út. A magyar fiúknak fontos lett volna, hogy párosban pontot szerezzenek, azonban Fajta Péter és Velcz Zsombor egy végletekig kiélezett harcban maradt alul, döntő szett 10-es Tiebreak 11-9 arányban. Egy meccs mínusz, a mai napon egy újabb nyögvenyelős falat következik, Spanyolország legjobbjaival küzd meg Gulyás István legénysége.

Nem lehetnek csalódottak Gulyás Istvánék
Kép forrása: facebook.com/huntennis

Argentína-Magyarország 3-0

Juan Bautista Torres-Fajta Péter 7/6( 6 ) 6/0

Roman Burruchaga-Velcz Zsombor 7/6( 2 ) 2/6 6/4

Santiago De La Fuente/Juan Bautista Torres-Fajta Péter/Velcz Zsombor 7/5 6/7(5) 11-9

Kiemelt kép forrása: facebook.com/huntennis

A hozzászólások le vannak zárva.