Junior Fed&Davis Kupa: Könnyed sikerek, jöhet egy hosszú hét jutalomjátéka

Végéhez ér lassan a budapesti Nemzeti Edzésközpontban és a Folyondár utcai Vasas Sport-és Táncközpontban közösen megrendezett Junior Fed&Davis Kupa. A lányok és a fiúk tegnap simán nyertek, ma Pelva Gábor együttese a 13., Gulyás István csapata a 9. helyért csatázik. 

A playoff első napja felemásan sikerült, miután pénteken a lányok 2-1-es vereséget szenvedtek Japán ellen, a fiúk viszont simán győzték le Marokkót 3-0 arányban.

A lányoknál Szabanin Natália kezdte meg a szombati napon a szereplést, és hát ráfért az önbizalmára egy siker, hiszen pénteken igen csúfos vereség után mehetett pihenőre. Nati tegnap Hind Samali ellen ugyan meggyőzően kezdett, azonban látszik rajta fiatalsága és amint egy kicsit kiesett a saját ritmusából, rögtön nem bírta türtőztetni az indulatait. Szerencsére ez csak minimálisan avatkozott bele a szett alakulásába, hiszen a kisebb hiszti után összeszedte magát és 6/4-re így is megnyerte a szettet. A második szettben sem mondhatni, hogy nem voltak periódusok ahol nem bírt magával, azonban bravúros, hogy feszülten is nyerni tudott 6/4 6/4-re. Ez a lány nem kérdés, hogy amennyiben indulatait kordában képes tartani, egy napon jó eséllyel nagy eredményeket érhet el. A második mérkőzés már nem volt ennyire parázs és izgalmas. Drahota-Szabó Dorka kapott ezen a napon lehetőséget Petrova Anasztázia kisebb megbetegedése miatt lehetőséget, és ezzel az eséllyel tökéletesen élt. Nem volt miről beszélni, hiszen Dorka 1 óra 5 perc leforgása alatt 6/3 6/1-re Salma Loudilit. 2-0-nál ugyan eldőlt a párharc, de azért lejátszásra került a páros is, ahol Dorka és Nati 6/3 7/6 arányban diadalmaskodtak a Sara Akid/Hind Samali kettős ellen, ezzel megnyerve 3-0-ra a párharcot. A mai napon Pelva Gábor együttese a 13. helyért Brazília ellen játszik.

Drahota-Szabó Dorka meggyőző játékkal döntötte el a párharcot Marokkó ellen
Kép forrása: facebook.com/huntennis

A fiúknak ez egy igen laza nap volt, hiszen szinte lehetne nevezni edzésnek is az Üzbegisztán elleni mérkőzést a 9. helyért vívott csatára melegítésnek. Fajta Péter kezdte meg az egyeseket, aki az 50 perc játék után egyetlen árva vesztett game után mehetett a megérdemelt pihenőjére Ibrokhimjon Urinovot legyőzve. Ezek után Velcz Zsomboron volt a sor, hogy eldöntse a párharcot, azonban ez nem ment zökkenő mentesen, hiszen az első szett 6/0-ja után a folytatásban igen csak megszenvedett Olimjon Nabiev ellen. Ezt a szettet Zsombi végül 6/4-re nyerte meg, így a szinglik után játszhattak a fiúk egy “buli” párost. A szinglizők közül Fajta Péter kapott lehetőséget Buzonics Dominik oldalán, akik meghálálva az esélyt 6/4 6/1-re nyertek Azizbek Dadabaev/Ibrokhimjon Urinov duó ellen. A fiúk ma, ahogy korábban leírtam a 9. helyért szállna harcba az Amerikai Egyesült Államok legjobb juniorjai ellen. Nem lesz könnyű, hiszen bár az amerikaiak csupán a 9.-16. helyért folytatott playoff körbe kerültek be, egy pokolian erős csoportban lettek harmadikok, majd tegnap magabiztosan győzték le a kanadai válogatottat.

Velcz Zsombor kicsit szenvedett a második szettben, de eldöntötte az Üzbegisztán elleni csörtét
Kép forrása: facebook.com/huntennis

A mai napon a magyar csapat helyosztói mellett a Junior Fed&Davis Kupa döntői is megrendezésre kerülnek. A lányoknál az 1. és 2. kiemelt csatája következik. Az Amerikai Egyesült Államok 2-0-ra győzte le Szlovákiát, míg Ukrajna 2-1 arányban nyert Oroszország ellen, de itt tegyük hozzá a párharc már a szinglik után eldőlt. A fiúknál óriási harcban Spanyolország 2-0-ra legyőzte az 1. kiemelt Olaszországot és küzdhet meg az Argentínát 3-0-ra legyőző Franciaországgal.

 

A hozzászólások le vannak zárva.