“Kedves 16 éves Pete…” – Sampras levele fiatalkori önmagához – 2. rész

2018. október 5.
by andF

Pete Sampras fiatalkori önmagához írt “levele” olvasható alább. Sok minden van, amit felnőtt fejjel másképp csinált volna, ezekkel kapcsolatban látja el hasznos tanácsokkal a 16 éves Pete-t.

Játszanod kell majd a hőseid ellen, mint például Ivan Lendl vagy Jimmy Connors – akiknek a játékán felnőttél. Még John McEnroe oldalán is játszani fogsz párosban, ami egy bizarrul tökéletes kombinációnak bizonyul majd. Te, a nyugodt, összeszedett jobbkezes, és McEnroe, az érzelmektől túlfűtött, energikus balos. Ha ő bepöccen, te nyugtatólag hatsz majd rá. Ha te kikapcsolsz, ő friss energiával tölt fel. Tökéletesen kiegészítitek majd egymást. Együttes erővel megnyeritek a Davis Kupát, és életed egyik legszebb időszakaként tekintesz majd vissza arra, hogy minden idők egyik legjobb páros versenyzőjével játszhattál.

De mikor majd befejezed a pályafutásodat, egyetlen olyan játékos lesz, akinek a nevét örökre a tiéd mellett fogják emlegetni: Andre Agassi.

Tudom, hogy most valószínűtlennek tűnik, de egy különleges, vad rivalizálás fog kialakulni kettőtök között. Ő lesz a legjobb játékos, akivel valaha is játszani fogsz pályafutásod során, és aki a legjobbat hozza majd ki belőled. Ti ketten lesztek a világ legjobb játékosai, a kettőtök párharcát pedig mindig nagy felhajtás övezi majd.

Olyan szerencsében lesz részed, hogy öt Grand Slam döntőt is játszhatsz ellene, amiből négyet meg is nyersz. Ha viszont az ötödiket is te szeretnéd megnyerni, jól figyelj!

Az 1995-ös Australian Open döntőben 1-1-re álltok majd a szetteket tekintve. 6-4-re vezetsz  a tie-breakben és a játszmáért adogatsz, amivel nagyon jó pozícióba kerülhetnél. Ne a szélre szerválj, húzd középre! Ha szélre szerválsz, visszakapod majd a labdát a tenyeresedre, és végül ő nyeri a játszmát, majd a meccset is. Az lesz az egyetlen Grand Slam döntő, amelyben le tud győzni. A tanácsom nem garancia a sikerre, de mindenesetre sokkal jobb helyzetbe kerülhetsz, ha megfogadod.

Az első és az utolsó Grand Slam tornádat is Andre ellen nyered majd, és valahol a kettő között ráébredsz, hogy ez a rivalizálás milyen fontossággal is bír az amerikai tenisz, és a ti számotokra is. Ez a versengés sokkal nagyobb lesz, mint ahogyan bármelyikőtök is képzelte volna. A játékotok pont annyira különbözik egymástól, mint a személyiségetek. A profizmusotok és az egymás iránti kölcsönös tiszteletetek teszi majd ezt az egyik legnagyobb rivalizálássá, amit a sportág valaha látott.

Cikkünk itt folytatódik. ->  “Kedves 16 éves Pete…” – Sampras levele fiatalkori önmagához – 3. rész

Forrás: theplayerstribune.com

Kép forrás: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.