Megváltozott névvel és új logóval indítja globális marketingkampányát az ATP

2018. november 13.
by andF

Az ATP lerántotta a leplet az új marketingstratégiájáról, melynek első lépéseként a versenysorozat neve és a logó is megváltozik.

A következő idénytől rövidebb lesz a versenysorozat neve, ATP World Tour helyett ezentúl ATP Tour-ként emlegetjük majd. A logó is új arculatot kapott. Az alábbi videóban a különböző logók tekinthetők meg, kezdve az 1972-estől egészen az új, 2019-esig:

.

Az ATP új eszközök alkalmazásával szeretné hatékonyabban megszólítani a sportág kedvelőit, a hardcore fanokat és az átlagos szurkolókat egyaránt. A kampány a “Love it All”  üzenet köré épül, ezzel szeretnék kihangsúlyozni, hogy minden tornára és játékosra érdemes odafigyelni. Népszerűsíteni szeretnék a versenysorozatot azok körében, akiket eddig csak a nagyobb versenyek, a Grand Slam tornák érdekeltek.

Egy reklámügynökséggel együttműködve alakították ki a fenti célt szolgáló stratégiát és marketingeszközöket. Új arculatot kapnak a tornák, és az új eszközök segítségével a játékosok is hatékonyabban tudják majd népszerűsíteni az egyes versenyeket és építeni a saját brandjüket. Az Amazonnal kötött úttörő megállapodásuk is azt mutatja, hogy igyekeznek az összes elérhető csatornán promotálni a különböző eseményeket.

Chris Kermode, az ATP ügyvezető igazgatója és elnöke szerint azzal, hogy a még mindig aktív legendák mellett az új generáció tagjai is szép eredményeket érnek el, remek alkalom nyílt arra, hogy megszólítsák a fiatal teniszkedvelőket is.

Az új marketingkampányt 2019. január elsején élesítik majd.

Kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.