Vasárnapra maradt a döntés a Davis-kupában

2018. november 24.
by cort

A franciáknak sikerült a szépítés a Davis-kupa döntőjében. A Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut kettős négy játszmában győzött a Mate Pavic, Ivan Dodig horvát duó ellen, ezzel pedig maradt még tétje a vasárnapi egyes mérkőzéseknek.

Az összecsapás esélyesei a hazai közönség előtt pályára lépő franciák voltak. A Herbert, Mahut duó egy héttel ezelőtt világbajnoki döntőt játszott Londonban, és a rendkívül jó forma mellett ott volt a hazai pálya előnye. Egy Davis-kupa összecsapáson a hazai páros mindig kap egy komoly lökést a közönségtől, a lille-i publikum pedig a tegnapi naphoz hasonlóan ismét fantasztikus atmoszférát varázsolt.
Az első két játszma teljes egészében a franciák kedve szerint alakult. Az első szettben 4-3-nál, a második felvonásban pedig 4-4-nél tudták lebreakelni a horvátokat, ami mindkét esetben a játszma megnyerését jelentette, így másfél óra alatt már 2-0-ás előnyben voltak a hazaiak. A folytatásra sem lehetett panasz, már az első játékban megjött a “gall-break”, de két játékkal később három breaklabda ellenére sem jött össze a dupla break, a horvátok pedig meglepetésre 1-3-ról megfordították a szettet. A mérkőzés negyedik fejezetében mindkét páros magabiztosan hozta az adogatójátékát, ezért némileg váratlanul, 5-4-nél a franciák három break-, és mérkőzéslabdához jutottak. A horvátok ekkor még visszajöttek a meccsbe, de a szettet lezáró rövidítésben már a hazaiak domináltak, és 3 óra 42 perc alatt 6-4 6-4 3-6 7-6 arányban hozták a mérkőzést.

Vasárnap következnek az egyes mérkőzések, ahol Jeremy Chardy és Jo-Wilfried Tsonga megpróbálja a lehetetlent, és hozni mindkét összecsapást az első napon fantasztikus teniszt bemutató horvátok ellen.

A hozzászólások le vannak zárva.