Djokovic bojkottra szólította fel játékostársait…

… legalábbis Kyle Edmund edzője, Fredrik Rosengren szerint tanítványát e-mailben kereste meg a világelső. Djokovic azt a szabályt szeretné eltöröltetni, miszerint csak az vehet részt az Olimpiai Játékokon, aki a Davis Kupán is képviselte a nemzetét.

Idén láthattuk utoljára a Davis Kupát a megszokott lebonyolítási rendszerben folyni, ugyanis jövőre gyökeres szabályváltozásokon esik majd át. A verseny ezentúl egy semleges helyszínen zajlik majd, ahol a résztvevők hét nap leforgása alatt mérkőznek meg egymással a trófeáért. Az első helyszín Madrid lesz, 2019. novemberében, az ATP Finals után. A játékosok, a szakértők és a szurkolók is negatívan nyilatkoztak az új rendszerről. A játékosok leginkább azt kifogásolták, hogy a szezon végeztével, az amúgy is rövid pihenőidejüket még inkább megkurtítva kellene játszaniuk.

2020-ban Olimpiai Játékokat rendeznek, amin bizonyára Novak Djokovic is ott szeretne lenni. A jelenlegi szabályok értelmében ehhez elengedhetetlen a Davis Kupán való szereplés, ami nem tetszik a szerbnek. Kyle Edmund edzője szerint Djokovic e-mailben kereste meg a játékost (és véleménye szerint másokat is), és arra buzdította, hogy nyilvánítsa nemtetszését a szabállyal kapcsolatban és segítsen, hogy eltöröljék azt.

“Kyle kapott egy e-mailt múlt héten, aminek lehet, hogy nincs köze a Davis Kupához, de múlt héten Djokovic-tól kapott egy üzenetet.” – mesélte Rosengren titokzatosan a Source Podcast-nak. “Az ITF-nek van egy olyan szabálya, miszerint az Olimpiai részvételhez a Játékokat megelőzően legalább két mérkőzésen képviselnie kell a játékosnak a nemzetét a Davis Kupán. Djokovic azt szeretné, ha a játékosok bojkottálnák ezt a kitételt.”

Rosengren úgy véli, hogy a Davis Kupa új formátuma katasztrofális, és az ITF azon nyilatkozata, miszerint Djokovic és Federer is játszani fog, őt idézve “f***ság”.

“Senkitől sem hallottam még pozitív véleményt róla.” – mondta. “Egyik játékostól sem hallottam még, hogy tetszene neki az új rendszer. Ha senki sem áll hozzá pozitívan, akkor miért is olyan jó ez a változás? Az ITF pedig azt mondja, hogy Djokovic és Federer is játszani fog. F***ság. Ez soha sem fog megtörténni. De sok sikert hozzá.”

Attól függetlenül, hogy sikerül-e eltörölni a fent említett szabályt, Federer biztosan ott lehet Tokióban, ugyanis 2008-ban Pekingben Wawrinka oldalán aranyérmet szerzett, így rá nem vonatkozik a kitétel.

Kép forrása: tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.