Jó ütemben halad Del Potro felépülése

2018. december 15.
by andF

Juan Martin Del Potro Sanghajban szenvedett súlyos térdsérülést, melynek következtében kihagyni kényszerült az év végi versenyeket, valamint az ATP Finals-t is.

Az argentint nem kerülték a sérülések a pályafutása során, és mikor úgy tűnt, végre ismét régi fényében tündökölhet, egy szerencsétlen esés következtében eltörte a térdkalácsát. A szezont így is az ötödik helyen zárta a világranglistán, de Bázelben, Párizsban és Londonban is vissza kellett lépnie a versenyzéstől.

A 2009-es US Open bajnok pénteken egy videóüzenetben számolt be arról, hogyan alakul a rehabilitációja.

“El szeretném mondani nektek, hogy két hónappal a sérülésemet követően ismét teniszezem. Nagyon lassan mozgok, de a lényeg, hogy újra a pályán lehetek. Szerettem volna megosztani veletek ezt a hírt és hálás vagyok a rengeteg támogatásért, amit tőletek kapok.” – üzente Del Potro a szurkolóinak.

Del Potro a 2009-es, Federer ellen aratott US Open győzelmét követően több csuklóműtéten is átesett. Idén szerezte meg pályafutása első ATP 1000-es trófeáját Indian Wells-ben, ahol ugyancsak Federert tudta felülmúlni. Közel került ahhoz, hogy ismét megnyerje az amerikai nyílt teniszbajnokságot, de a döntőben nem bírt a bomba formában lévő Djkoviccsal.

Kép forrása: gq.com, Andy J. Scott

A hozzászólások le vannak zárva.