Teniszezők lettek az év legjobb sportolói

Serena Williams és Novak Djokovic érdemelte ki az elismerést

Serenát az AP hírügynökség szavazásán az amerikai újságírók ötödik alkalommal választották meg az év női sportolójának.

A 23-szoros Grand Slam bajnok annak ellenére kapta meg a megtisztelő címet, hogy önmagához képest “szerény” eredménylistával büszkélkedhet 2018-ban: ugyan Wimbledonban és a US Openen is döntőt játszott, ám mindkét finálét elvesztette. A Roland Garroson a harmadik forduló után búcsúzott, mivel sérülés miatt vissza kellett lépnie a Maria Sharapova elleni mérkőzéstől.

Ez az idény számára az elszántságról, a küzdőszellemről, a visszatérésről szólt elsősorban, hiszen kislánya, Alexis Olympia születése után, 404 napos kihagyást követően márciusban lépett először pályára. Bár az idei évben nem nyert tornát, a világranglistán gyorsan visszajutott az őt megillető régióba, és a 16. helyen zárta az évet. 2019-re 24. Grand Slam bajnoki címének megszerzését tűzte ki célul.

A 2018-ban ugyancsak parádés visszatérést bemutató Novak Djokovic az európai hírügynökségek hasonló szavazásán bizonyult a legjobb férfi sportolónak, pályafutása során harmadik alkalommal.

Motivációs és mentális problémáit, edzőváltásait követően februárban könyökműtéten esett át. A ranglista 22. helyén tanyázott, amikor áprilisban újrakezdték a közös munkát korábbi sikereinek kovácsával, a szlovák Marian Vajdával.

Már a római salakpályás Masters tornán remek mérkőzést játszott Rafael Nadallal, látszottak a javulás, az önbizalom visszatérésének jelei. A Roland Garroson ugyan meglepő vereséget szenvedett az olasz Marco Cecchinatótól a negyeddöntőben, ezt követően azonban nem volt megállás. 13. és 14. Grand Slam győzelmét szerezte Wimbledonban és a US Openen, 31. és 32. Masters trófeáját Cincinnatiban és Sanghajban. Döntőt játszott a Rolex Paris Mastersen és a londoni ATP világbajnokságon is, és bár ezeken a tornákon nem győzött, novembertől átvette a világelsőséget.

A hozzászólások le vannak zárva.