Hopman-kupa: Federerék örülhettek Serenáék ellen

2019. január 1.
by cort

Eljött a nagy nap, 2019 január elsején Svájc Egyesült Államokkal találkozott a Hopman-kupa második csoportkörében.

Nadal és Federer egy oldalon, Serena és Roger egymás ellen. Az első párosítást két éve a Laver Cup már elhozta nekünk, ma pedig a Hopman-kupa jóvoltából láthattuk a (sokak által) valaha volt legnagyobb női illetve férfi teniszező összecsapását, természetesen vegyes párosban.
A két válogatott felemásan kezdte a tornát, Svájc simán verte a briteket, az Egyesült Államok azonban 2-1 arányban kikapott a fiatal görög csapattól. Az első összecsapáson Federer hozta a hibátlant, Frances Tiafoe csak percekig tudta tartani a lépést a volt világelsővel, így most is (akárcsak a görögök ellen) Williams-nek kellett életben tartania a győzelmi esélyeket, aki nagy csatában, szetthátrányból nyert Belinda Bencic ellen.
A párharcot eldöntő vegyes páros eredménye külső szemlélőként teljesen másodlagos volt. Két ekkora ikont egyszerre a pályán látni, minden amit egy teniszkedvelő kívánhat így az év elején. Svájc két játszmában nyerte az összecsapást, amivel kényelmes helyzetből várhatják a folytatást, USA csapata pedig már csak a britek ellen kozmetikázhat az eredményein.

A hozzászólások le vannak zárva.