Újabb műtét várhat Del Potrora

Juan Martin Del Potro korábban több csuklóműtéten is átesett már, ezúttal pedig elképzelhető, hogy a térde miatt kell kés alá feküdnie.

Del Potro előtt a 2009-es US Open győzelmét követően fényes jövő állt, azonban közbeszóltak a sérülések. Több csuklóműtéten is átesett, melyek után felemásnak nevezhető visszatéréseket produkált. Tavaly már úgy tűnt, hogy véget ért a sokéves szenvedés, az argentin nyerni tudott Acapulcóban és Indian Wells-ben is, a US Openen pedig csak a döntőben talált legyőzőre Djokovic személyében.

Shanghai-ban azonban újabb szerencsétlenség érte “Tandil tornyát”: egy esés következtében megütötte a térdét, és mint később kiderült, a baj sokkal nagyobb annál, mint amire számítani lehetett – törés keletkezett a térdkalácsában. Del Potro több hónap kényszerszünet után Delray Beach-en tért vissza, ahol két mérkőzés megnyerése után esett ki, majd orvosai tanácsára úgy döntött, hogy nem kísérli meg a címvédést a BNP Paribas Openen.

Az argentin újságíró, Sebastian Torok értesülései szerint újabb megpróbáltatások várnák honfitársára, és a teljes felépülés érdekében műtéti beavatkozáson kell átesnie, ami 4-6 hónapos kihagyást vonna maga után.

“A játékos nem szeretné alávetni magát egy újabb beavatkozásnak, de mivel a regenerációs kezelések nem hozták meg kívánt eredményt, a műtét lehet a legjobb döntés.” – írta Torok a La Nacion nevű lapban.

Torok hozzátette, hogy Del Potro várhatóan a jövő hét folyamán hozza meg a döntést.

Kép forrása: essentiallysports.com