Tiszta Tenisz – a hazai teniszsport perspektívái

 

Néhány hete megalakult egy, a hazai teniszsport szakmai működéséért, koncepciójáért felelősséget érző, a Magyar Tenisz Szövetség tevékenységét gazdasági, sportszakmai, etikai és jogi fronton egyaránt erősen megkérdőjelező csoportosulás.

Az alábbi sorokkal nyitottak a facebook-on:

“Tisztelt Tagszervezetek, kedves Teniszbarátok!

A Magyar Tenisz Szövetség szokatlanul korai időpontra, április 16-ára közgyűlést hívott össze, így az idő rövidsége miatt nem biztos, hogy személyesen el tudunk jutni minden tagszervezethez, folytatva azt az aláírásgyűjtést, amelyet a megújulás érdekében kezdtünk el a közelmúltban.

Elsősorban emiatt döntöttünk úgy, hogy mostantól intenzívebben, több kommunikációs csatornán, így a Facebookon is felgyorsítjuk az információáramlást.

Szeretnénk tényszerű tájékoztatást adni a teniszsportág aktuális ügyeivel kapcsolatban, mindezt úgy, hogy vállaljuk a nevünket, így pontosan lehet tudni, hogy a véleményeink és javaslataink mögött kik állnak.

A Tiszta Tenisz oldal nem azért jött létre, hogy személyeskedésnek biztosítson teret, mi kizárólag tények alapján, szakmai szempontból fogunk kommunikálni, és egyben biztatunk mindenkit, hogy bátran csatlakozzon hozzánk akár magánszemélyként, akár tagszervezetként, illetve ossza meg az észrevételeit ezen a felületen, mert fontos, hogy a tagszervezetek minél több információval rendelkezzenek, mielőtt döntést hoznak a soron következő közgyűlésen.

Lássunk tisztán!

Kapros Anikó, Marosi Katalin, Szávay Ágnes, Temesvári Andrea, Babos Csaba, Markovits László, Nagy Viktor, Sávolt Attila”

Ez pedig egy közelmúltban megjelent dokumentum, elképzelés egy teniszcentrum életre hívásáról:

teniszcentrum_szakmai_koncepcio