Wimbledon 2019: Djokovic az első döntős

Novak Djokovic ismét döntős Wimbledonban. A szerb négy szettben győzte le a spanyol Roberto Bautista Agutot.

Az eddigi meccsek nem voltak igazából megpróbáltatások a világelső számára, azonban Roberto Bautista Agut ellen már valamivel nehezebb mérkőzésre számíthatott. Annak fényében pedig pláne, hogy azt kevesen mondhatták el magukról, hogy idén még nem kaptak ki Djokovictól. A spanyol Dohában és a Miami 1000-es versenyen is nyerni tudott.

A mérkőzés azonban úgy kezdődött, amilyen tornája volt eddig a címvédőnek. Bautista Agut még csak ízlelgette, milyen Grand Slam tornán elődöntőt játszani és az első szettben nem tudta komoly nyomás alá helyezni ellenfelét. Djokovic a szett elején és a végén is breakelt, úgy indított, ahogy azt tőle elvárták. A másodikban azonban megérkezett a mérkőzésbe Bautista Agut és most ő volt az, aki rögtön elnyerte a szerb adogatását. Ebben a szettben igazából Djokovicnak már nem adódott lehetősége a breakre, így másodszor a torna folyamán szettet veszített. Arra lehetett számítani, hogy Bautista Agut megnehezítheti a szerb dolgát, de azért a harmadik és a negyedik szett történései igazából senkit nem lephettek meg különösebben. Ahogy haladt előre a mérkőzés, Djokovic szépen lassan, de egyre jobban bedarálta a spanyolt. A harmadik szettet igazából nem is a Djokovic break, hanem az döntötte el, hogy a szerb utána két break labdát hárítva megtartotta a break előnyét. A harmadik szett vége meghatározta a folytatást, Djokovic egyértelműen a spanyol fölé tudott kerekedni. Djokovicnak 2 óra 50 perc kellett a döntőbe jutáshoz.

Djokovictól csupán szettet tudott elvenni Bautista Agut
Kép forrása: wimbledon.com

Novak Djokovic pályafutása során hatodszor játszhat döntőt Wimbledonban. Eddig négy alkalommal trófeával távozott innen, csupán 2013-ban tudta Őt Andy Murray legyőzni. Roberto Bautista Agut pedig remek tornát tudhat maga mögött és sokkal jobban helyt állt, mint a hasonló szintű játékosok, akik először játszottak Grand Slam elődöntőt. Az, hogy ki lesz vasárnap az ellenfele Novak Djokovicnak, pár óra múlva kiderül.

Kiemelt kép forrása: wimbledon.com