US Open 19: A férfi egyes sorsolása

2019. augusztus 22.
by cort

Magyar idő szerint késő délután elkészítették az év utolsó Grand Slam tornájának sorsolását. A legfontosabb, és mindenkit leginkább foglalkoztató kérdésre, miszerint Djokovic vagy Nadal ágán van Roger Federer, ígérem már a cikk elején megadjuk a választ.

Egy Grand Slam torna beharangozóját illik az aktuális világelső, és egyben címvédő játékossal kezdeni. Novak Djokovic egy meglepő, Medvedev elleni vereséggel érkezett New Yorkba, de nem kérdés, hogy a szerb játékos a torna első számú esélyese. Alighanem Fortuna is így gondolta, és egy nehéz sorsolással “ajándékozta meg” Djokovic-ot, a csomag pedig tartalmaz egy bizonyos Roger Federert is. Igen, a svájci klasszis a világelső ágára került, de maradjunk egyelőre a szerb játékosnál. Djokovic az első körben egy kevésbé ismert spanyollal kezd, utána viszont egyből egy veszélyes ellenféllel, az amerikai Sam Querrey-vel találkozik. A folytatás sem tűnik sétagaloppnak, a 16 között jöhet Stan Wawrinka vagy Kevin Anderson, a nyolc között pedig alighanem az utóbbi hetekben nagyszerűen (vagy inkább fantasztikusan?) teniszező Daniil Medvedev.

Utána pedig a már említett Roger Federer, aki minden bizonnyal könnyedén eljut a négy közé. A nyolcaddöntőben David Goffin, a negyeddöntőben pedig alighanem a Coric, Raonic, Nishikori trióból kap ellenfelet. 

Az alsó ágon kapott helyet a Montrealban megállíthatatlan Rafael Nadal, aki a Rogers Cup döntőjében leiskolázta a már említett Daniil Medvedevet. A sorsolásra sem lehet panasza a spanyolnak, bár az első fordulóban egy kellemetlen ellenféllel, a tavaly Roger Federert megállító John Millman-nel találkozik, de a folytatás nem okozhat gondot a korábbi világelsőnek. Verdasconak, esetleg Cilic-nek vagy Isnernek csak percei lehetnek Nadal ellen, és a nyolc között papírforma szerint Karen Khachanov vagy Alexander Zverev sincs azon a szinten, hogy megállítson egy ilyen formában lévő, egészséges Nadalt.

Az első komoly feladat a négy között várhat Nadalra. A Dominic Thiem vezette harmadik negyed igencsak meglett szórva tehetséges, és akár egy nagyobb meglepetésre is képes fiatal játékosokkal. Az osztrák tavaly egy fantasztikus öt szettest játszott itt Nadallal, Kyrgios-ban és Tsitsipas-ban pedig megvan az a plusz, ami kellhet a bravúrhoz.

Magyar szempontból Fucsovics Mártonért szoríthatunk, aki a 17. kiemelt Nikoloz Basilashvilivel találkozik. A két játékos idén már ötödször találkozik egymással, eddigi négy mérkőzésükből hármat a magyar teniszező nyert, köztük a rotterdami kemény pályás összecsapásukat is.

És zárásként az első forduló talán legjobban várt mérkőzése

Kép forrása: twitter.com/usopen