Mouratoglou szerint Cori Gauff abszolút bajnok alkat

Patick Mouratoglou szerint a saját nevével fémjelzett akadémián nevelkedő Cori Gauffnak minden esélye megvan arra, hogy a közeljövő egyik nagy bajnokává váljon.

Cori Gauff még csak 15 éves, de máris felkeltette a média és a teniszvilág figyelmét. A floridai születésű teniszező idén játszotta első Grand Slam tornáját a felnőttek között, és a jövő egyik nagy amerikai reménységeként tartják számon. A médiafelkapásból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, gondoljunk csak a 2009-es US Openen nagyot menő Melanie Oudinre, Cauff esetében azonban egy, a szakmában elismert egyén is nagyon derűlátóan nyilatkozik.

Ha van valaki, aki első kézből származó információkkal rendelkezik Gauff fejlődéséről, az Patrick Mouratoglou. A francia edző már a wimbledoni, Polona Hercog ellen nehezen megnyert (3-6, 7-6, 7-5) találkozó után is elismerően nyilatkozott a fiatal amerikai teljesítményével kapcsolatban. A meccsen Gauff közel állt a kieséshez, de egyszerűen nem fogadta el azt, hogy veszíthet, ami Mouratoglou szerint olyan kivételes tulajdonság, melyet nagyon kevés teniszező tudhat a magáénak. A New York Post írása alapján a sikeredző úgy véli, hogy már nagyon fiatal korban is látszik, hogy kiből lesz a későbbiekben valódi bajnok.

Nemcsak Mouratoglou az, aki felfigyelt az ifjú lány teljesítményére és hozzáállására a szakmabeliek közül. A korábbi profi teniszező, jelenleg szakértőként tevékenykedő Daniela Hantuchova is csak jókat tud mondani róla, a pályán való mozgását és a játékolvasási képességét pedig egyenesen Martina Navratilováéhoz hasonlította.

A legendákhoz való hasonlítgatáshoz valószínűleg még túl korán van, hiába győzte le Gauff Wimbledonban egyik példaképét, Venus Williamst. A US Openen sokat várnak a tinédzsertől a hazai szurkolók, aki az első fordulóban szetthátrányból fordítva győzte le a nála magasabban rangsorolt Anastasia Potapovát. A második körben a selejtezőből felkerülő Babos Tímea lesz az ellenfele, így a magyar szurkolók számára több szempontból is érdekesnek ígérkezik a közép-európai idő szerint péntek hajnali egykor kezdődő mérkőzés.

Forrás

Kép forrása: wtatennis.com