Andy Murray visszatérőben!

2019. október 9.
by maratsafin

Még mindig sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy skót teste mit bír, bírni fogja-e a magas szintű teniszt két csípőműtét után, de a távol keleti tornák után több a biztató jel van!

Andy Murray három tornán indult egymás után, négy mérkőzést nyert és hármat vesztett el. Egyszer sem látszott, hogy fizikai korlátai lennének, a vereségek inkább a meccshiányra foghatóak. A Zuhai 250-es tornán hosszú idő után ATP mérkőzést nyert, majd szett előnyről kikapott a fiatal, és nagyon jó szezont futó ausztrál Alex De Minaurtól. A pekingi 500-as torna nyitó meccsén két rövidített játszmában legyőzte a US Open elődöntős Berettenit, majd egy három szettes meccsen legyőzte honfitársát, Cameron Norrie-t is. A folytatásban a későbbi győztes Dominic Thiem nagy falatnak bizonyult, de aki látta a meccs második felvonását, azt is láthatta, hogy küzdésben, akarásban, és saját magával való perlekedésben már a régi Murray van a pályán! A héten zajló Sanghai-i Masters-en Londero volt az első ellenfél, a skót a vártnál talán kicsivel több időt töltött a pályán, de szetthátrányból jutott a második körbe, ahol Fabio Fognini várt rá.

Az olasszal alighanem lejátszották egy több, mint három órás összecsapáson a torna mérkőzését. A skót az első szettben volt brékhátrányban, és előnyben is, végül rövidítésben Fognini húzta be az első felvonást. A második játszma egyértelműen a skóté volt, kétszer elvette az ellenfele adogatását, sajátja mögött pedig érinthetetlen volt, 6-2-vel jöhetett a döntő szett, ami az idegekről és a fáradtságról szólt. A szett végén Murray kétszer adogatott a meccsért, de mindkétszer elbukta a saját szerváját. Ekkor saját magán kívül az olasszal is baja volt, és összeszólalkozott a bíróval is, a vita hevében ráparancsolt az olaszra, hogy fogja be száját. A rövidítésre se mentális, se fizikai energiája nem maradt, a tie-breaket 7-2-vel ellenfele nyerte.

Folytatás jövő héten Antwerpenben.

Kép forrása: facebook.com/atptour