AusOpen 2020: Kialakult az első negyeddöntő párosítása

2020. január 26.
by cort

Az argentin Diego Schwartzman sem tudta különösebben megszorongatni a címvédő Novak Djokovic-ot, a következő körben azonban jóval nehezebb feladat vár a szerb játékosra.

Az első szettben mindkét játékos magabiztosan hozta az adogatását, 4-3-nál a szerb a játszma egyetlen breaklabdáját kihasználva 6-3-ra nyerte a szettet. A folytatásban is Djokovic maradt lendületben, dupla-breakkel 3-0-ra elhúzott. Schwartzman 3-2-re még szépített, de a szerb utána már nem hibázott, 6-4-gyel megduplázta az előnyét. A harmadik felvonás a szett derekán dőlt el, 2-2 után a szerbnek ismét sikerült elvennie ellenfele adogatását, és bár az argentinnak volt három break lehetősége, Djokovic hozta a pontot, és 2 óra 7 perc játék után 6-3 6-4 6-4-gyel jutott a nyolc közé.

A volt világelső következő ellenfele a kanadai Milos Raonic lesz. A 32. helyen kiemelt játékos ihletett formában teniszezik Melbourne-ben, és a horvát Marin Cilic sem tudta komolyabban megszorítani a 35 ászt ütő kanadait. Raonic a torna folyamán még egyetlen alkalommal sem veszítette el az adogatását, kérdés, hogy mire megy vele a mezőny legjobb fogadó játékosa ellen.

M. Raonic (kanadai, 32.) – M. Cilic (horvát) 6-3 6-4 7-5

Kép forrása: twitter.com/australianopen