A világelső is elkapta a koronavírust

2020. június 23.
by cort

Az előző napokban már benne volt a levegőben, ma pedig a szerb világelső maga jelentette be, hogy Grigor Dimitrovhoz és Borna Coric-hoz hasonlóan ő is elkapta a koronavírust.

Novak Djokovic-on és feleségén Belgrádban végeztek koronavírus tesztet, amely mindkettőjük esetében pozitív eredményt hozott. Jelenleg mindketten tünetmentesek, gyerekeik egészségesek.

A szerb világelső az előző napokban rengeteg kritikát kapott az általa megálmodott Adria Tour lebonyolításával kapcsolatosan. Mint ismeretes a torna zadari állomásán elsőként a bolgár Grigor Dimitrov produkált pozitív tesztet, majd azt követően Borna Coric, Viktor Troicki, valamint Djokovic erőnléti edzője, és Dimitrov tréneréről derült ki, hogy szintén koronavírussal fertőzött.

“Minden, amit az elmúlt egy hónapban tettünk, tiszta szívvel, és őszinte szándékkal tettük. A tornát akkor szerveztük, amikor a vírus gyengülni látszott, úgy gondolva, hogy megfelelőek a feltételek a sorozat megrendezésére. Sajnos a vírus még mindig jelen van, és meg kell tanulnunk együtt élni vele. Sajnálok mindenkit, aki emiatt megfertőződött, és remélem senkinek nem lesz komolyabb baja, és hamarosan mindenki jól lesz. Az elkövetkező 14 napban karanténban leszek, és 5 nap múlva megismételjük a tesztet.”

A történtek eléggé megosztják a tenisz társadalmat, van aki egyértelműen Djokovic nyakába varrná a történteket, míg sokan úgy gondolják, hogy a kezdeményezés valóban nagyszerű volt (hiszen végre teniszt láthattak a szurkolók, és a bevétel jótékony célra lett felajánlva), de az olyan ismert sportolók, mint Djokovic, fontos, hogy  megmutassák a világnak, mennyire komolyan veszik a kialakult helyzetet, amit továbbra sem szabad félvállról venni.