Bombaerős mezőny gyűlhet össze Rómában

2020. augusztus 18.
by Utah

Nyilvánosságra került az esztendő második Mastersének nevezési listája, amelynek tükrében elmondható, hogy Grand Slammel felérő verseny elé nézünk az olasz fővárosban. Annál is inkább, mert a nagyágyúk közül többen is kihagyják a küszöbön lévő Amerikai Nyílt Teniszbajnokságot. 

Bármennyire is furcsa ezt kimondani, de szeptemberben még csak a szezon második Masterse következik, amely történetesen Rómában zajlik majd. A szervezők mindent megtettek és tesznek annak érdekében, hogy minél több sztárerőt kölcsönözzenek a viadalnak. Egyrészt ugye – tekintettel a Roland Garrosra – előrehozták a versenyt, másrészt pedig erőnyerőként könyvelik el azokat az esetleges indulókat, akik legalább a legjobb négyig menetelnek a US Openen.

Jelen állás szerint, a Top 20-ból mindössze Roger Federer az, aki kihagyja a római ezrest. Ott lehet a világelső Novak Djokovic, és biztosan nekirugaszkodik a kilencszeres győztes spanyol, Rafael Nadal, aki  a Roland Garrosra hangolódik majd. Tervei szerint itt tér vissza a kényszerszünet miatt beiktatott műtétjéből a hazaiak kedvence, Fabio Fognini is.

Image

FOTÓ: Luca Fiorino/Twitter

A verseny szeptember 14-én kezdődik, egy nappal a US Open után. Eredetileg szeptember 20-tól zajlott volna, de az időpont ütközött az érdekeikkel a Roland Garros miatt.

Kiemelt kép: Sporting Life