Naomi Osaka továbbjutott, majd visszalépett

2020. augusztus 27.
by HerczegGabor

Már a negyeddöntőké volt a főszerep a hölgyeknél a szerdai játéknapon a New Yorkban zajló, eredetileg Cincinnatibe tervezett kemény pályás tenisztornán.

A japán Naomi Osaka nagyon megszenvedett az észt Anett Kontaveit ellen, szetthátrányból felállva majd 2 órás csatában tudta csak legyőzni ellenfelét. Osaka pár órával a mérkőzése után visszalépett az elődöntőtől. Twitter üzenetben tette közzé, hogy kiáll a vasárnapi wisconsini Kenosha városában történt, eddig tisztázatlan körülmények között rendőrök által többször is hátba lőtt Jacob Blake mellett.

,,Mielőtt profi sportoló vagyok, fekete nő vagyok. Fekete nőként úgy érzem, hogy sokkal fontosabb dolgok mellett kell kiállnom, minthogy teniszezzek.” -mondta a volt világelső.

A torna 14. kiemeltje, Elise Mertens simán búcsúztatta a selejtezőből a negyeddöntőig jutó Jessica Pegulát. A belga játékos Osaka visszalépésének köszönhetően játék nélkül jutott a döntőbe.

Szintén búcsúzott a legjobb nyolc között, a korábban Serena Willams-t verő Maria Sakkari is, a görög teniszezőnőt Konta Johanna múlta felül két szoros játszmában. A brit játékos ellenfele a korábbi világelső Victoria Azarenka lesz. A fehérorosz hölgynek nem volt sétagalopp a tegnapi este, az ő dolgát is alaposan megnehezítette a tunéziai Ons Jabeur. Azarenka egy maratoni tie-breakban, és egy könnyebb második játszmával tudta csak kiharcolni az elődöntőbe jutást.

WTA-TORNA, NEW YORK (1 900 000 dollár, kemény pálya)

(Ágrajz szerint)

Elise Mertens (14.) – Jessica Pegula 6-1, 6-3

Naomi Osaka (4.) – Anett Kontaveit (12.) 4-6, 6-2, 7-5

Johanna Konta (8.) – Maria Sakkari (13.) 6-4, 6-3

Ons Jabeur – Victoria Azarenka 6-7, 2-6

Kiemelt kép: wtatennis.com