Federer és Nadal is ellenzi a módszert, amellyel Djokovic változást sürget

Szombaton robbant a bomba Flushing Meadowsban, azáltal, hogy az elnök Novak Djokovic, John Isner, valamint Vasek Pospisil is kiléptek az ATP játékosbizottságból. 

Ugyanakkor egy új érdekvédelmi szakszervezet létrehozását jelentették be, amelyről bár még nincsenek konkrétumok, ellenzői máris akadnak. A jelenkor másik két meghatározó alakja, Roger Federer és Rafael Nadal egyaránt nemtetszésüket fejezték ki a történtek kapcsán. Mindketten egyetértenek abban, hogy széthúzás helyett inkább összetartásra van szükség – különösen ilyen vészterhes időkben. Nadal kiemelte: semmiképp nem a szétválás vezet a problémák orvoslásához.

“Nagy dolgokat érhetünk el ezekben az időkben, de csakis úgy, ha mindannyian összefogunk az érdekében. A probléma jóval nagyobb, a megoldást pedig semmiképp nem a szétválás vagy elkülönülés foglalja magába.” – üzent a világranglista második helyezettje.

“Egyetértek Rafael Nadallal. Bizonytalan és küzdelmes idők ezek, de hiszem, hogy nekünk játékosoknak, és mint sportág elengedhetetlen az összetartás annak érdekében, hogy a legjobb körülményeket teremtsük meg.” – érkezett a húszszoros Grand Slam győztes válasza.

Forrás

Kiemelt kép: Yahoo Sport Australia