Alexander Zverev kritizálja a buborékot

Benoit Paire koronavírus fertőzése adta az apropót, hogy az elégedetlen játékosok megszólaljanak.

A Western & Southern mestertorna problémamentes lebonyolítása után a US Open szervezői fellélegezhettek, működni látszott a biztonsági rendszer, melyet a járvány terjedése ellen hoztak létre.

Egy nappal a Grand Slam kezdete előtt azonban a 17. kiemelt francia Benoit Paire tesztje pozitív lett. A résztvevők, köztük a világranglista 7. német Zverev azt sérelmezik, hogy minderről Paire Twitter oldalán értesültek, nem a hivatalos szervezőktől. Mivel 11 másik játékos is szoros kapcsolatba került Paire-rel, Zverev úgy érzi, az illetékesek nagyon elrontották az ezzel kapcsolatos kommunikációt.

A játékosok között érthető módon nyugtalanságot keltett, hogy egy ilyen súlyú eseményről a közösségi médiából kellett értesülniük. “Nekünk, játékosoknak mindenki más előtt meg kéne tudnunk az ilyen híreket. Többször is találkoztunk Paire-rel, én is utaztam vele egy liftben. Folyamatosan tudnunk kéne, ki merre tartózkodik.” – nyilatkozta.

A US Open szervezőinek hozzáállása a helyzethez ellentmondásos. Nem egyértelmű az sem, mi történik azzal a 11 teniszezővel, akik kapcsolatba kerültek Paire-rel. Egyelőre korlátozták a buborékon belüli mozgásukat, és bizonyos közösségi tereket nem látogathatnak. Maga Paire a New york-i buborékot hibáztatja a történtekért, azt mondja, hatástalanok a felállított szabályok.

Eközben elindult a US Open, Zverev az első körben Kevin Andersont győzte le, a második fordulóban az amerikai Nakashima vár rá a ma esti programban.

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.explica.co